Facebook hozzászólás
1 204

Ezek voltak idén a legnépszerűbb ételek itthon!

Kefíres palacsinta, házi sütésű kenyér és hacsapuri. Igazi ritkaságok is akadnak a legnépszerűbb ételek hazai listáján, amit alapvetően a Facebook határoz meg.

40 millió adat alapján

Nem a hagyományos ételek, hanem az újdonságok és az ételkülönlegességek a legnépszerűbbek a magyar weben. Ezt támasztja alá a Receptneked.hu mintegy 40 millió webes adaton alapuló elemzése.

Bár a klasszikus ételekre rengetegen keresnek rá, egy-egy recept igazi népszerűségét a közösségi média adja meg. Vannak olyan receptek, amit több tízezer ember oszt meg, vagy több százezer ember olvas el.

Sütik a receptneked.hu oldalról
Kép: receptneked.hu

Élen a sütemények

Talán nem meglepő, hogy az ételek közül a sütemények a legnépszerűbbek. Az abszolút győztes a sajtkrémes pogácsa, amelynek receptjét 320 ezer ember olvasta el 2015-ben. A képzeletbeli dobogóra felfért még egy sütemény, éspedig egy újfajta piskóta alap recept, ami sok háziasszony munkáját könnyítette meg, és amelyet 230 ezren olvastak el.

A sütemények közül még a házilag elkészíthető Kinder Maxi King receptje, a kefires palacsinta, és a nutellás sajttorta volt még rendkívül népszerű 100 ezer felett olvasóval.

Csak szerényen

A sütemények mellett sajnos az olcsó ételek is népszerűek a hazai weben. Kétszázezer ember olvasta át azt az öt receptet, ami 200 Ft-ból is elkészíthető. Még sajnálatosabb, hogy 40 ezren mindezt meg is osztották a Facebook-on, mert úgy vélték ismerőseik számára is hasznos lehet.

Árulkodó az is, hogy a legnépszerűbb sütemények között megtalálható a koldus torta is, amely a világ legolcsóbb sütijeként ért el rendkívüli népszerűséget a közösségi médián.

Természetesen nemcsak ez, hanem számos egyéb olcsó recept is kiemelten sikeres volt az oldalon.

Önellátás és egészséges élelmiszerek

A harmadik nagy ételcsoport, ami 2015-ben különleges népszerűségnek örvendett, az nem volt más, mint az egészséges életmódhoz köthető ételek. Külön érdekesség, hogy az otthon készíthető házi kenyér receptjére majd kétszázezer ember volt kíváncsi. De népszerűek voltak a cukkinis, salátás és a diétás ételek is.

Pudingos krémes receptneked.hu
Pudingos krémes, Kép: receptneked.hu

Gyorsan, gyorsan…

Az olcsó ételek mellett a gyors ételek azok, amelyre rengeteg magyar kíváncsi. Épp ezért ezek a receptek óriási népszerűségnek örvendenek.

A hacsapuri egy grúz étel, amelyről kevesen hallottak idehaza, ám alig 25 perc alatt elkészíthető, és talán ennek köszönhető, hogy receptjére 300 ezer magyar netező volt kíváncsi. A sütőben melegített tojásos szendvics sem tűnik túl izgalmas receptnek, mégis 100 ezer embert érdekelt, hogy hogyan lehetne gyorsan újfajta vacsorát készíteni.

A hagyományos ételek is népszerűek, de…

Bár a hagyományos ételek népszerűsége töretlen, a közösségi média mégis alapjaiban átrajzolja az ételek népszerűségi listáját. Majd 5 millió magyar tölt olykor órákat a Facebookon, és ez a felület a gyors, olcsó és különleges ételek sikerét hozta el a 2015-ös esztendőben.

Az Életforma olvasói ezt a receptet egyenesen imádták! Hogy őszinte legyek, meg is értem…



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!