Facebook hozzászólás
559

Ez olyan nagyon centrálos!

10 éves a Centrál Színház! Bulijukat szeptember 16-án, vasárnap 15.30-tól tartják a Révay utcában, három helyszínen. Persze ilyen buli közönség nélkül nem megy! Találkozhattok kedvenc színészeitekkel, bekukkanthattok a kulisszák mögé! Lesz többek között Bereczki Zoltán és Harmadik figyelmeztetés színészzenekar koncert, kiállítás, valamint interaktív improvizációs játék is. Na hegyjátok ki!

Central Színház, előcsarnok, Kép: Centrál Színház
Central Színház, előcsarnok, Kép: Centrál Színház

Szeptember 16-án, vasárnap 15.30 órakor a Révay utcában felállított színpadon az Ájlávjú színészei nyitják a Centrál Színház szülinapi buliját, majd 16.30-tól Bereczki Zoltán ad koncertet. 18.00 óráttól a nagysikerű Hét boszorka című zenés darabot eleveníti fel Horgas Eszterrel, Ágoston Katalinnal, Básti Julival, Botos Évával, Falusi Mariannal és Gats Évával, majd este 8-kor a Harmadik figyelmeztetés elnevezésű színészzenekar koncertezik, melynek tagjai Gémes Antos, Fillár István, Cserna Antal, Wagner-Puskás Péter, László Zsolt és Pethő Gergő.

A Nagyszínpadon 16 órától Liptai Claudia beszélget Básti Julival, Nagy-Kálózy Eszterrel, Rada Bálinttal, Rudolf Péterrel és Szikszai Rémusszal, majd 17.15-től Pokorny Liával, Bereczki Zoltánnal, Puskás Tamással, és Schmied Zoltánnal. Végül 19 órakor a Sok hűhó semmiért színészei tartanak interaktív improvizációs játékot.

A Kisszínpadon 17.45-kor Papp János vezeti be a közönséget a szinkronizálás rejtelmeibe, 19.45 órakor pedig Borbás Gabi tart beszédtechnika órát. (Sok televíziós és rádiós kollégának ajánlom figyelmébe! lm.)

Az érdeklődők a kulisszák mögé is bekukkanthatnak, vagy megnézhetik az elmúlt 10 év legemlékezetesebb pillanatait bemutató kiállítást.

– A Centrál Színház ma Budapest egyik legkedveltebb teátruma. Az intézményt csődközeli állapotából és szakmai számkivetettségéből hosszú évek kitartó munkája vezette el jelenlegi sikereihez. Hálás vagyok azoknak a nagyszerű kollégáknak, akik mellénk szegődtek és a közönségünknek, hogy bíztak bennünk – ajánlotta figyelmünkbe az eseményt Puskás Tamás, a színház igazgatója!

Balsai Móni és Schmied Zoltán a Büszkeség és balítéletben, Kép: Centrál Színház
Balsai Móni és Schmied Zoltán a Büszkeség és balítéletben, Kép: Centrál Színház

A Centrál Színház – melynek társulatához idén szerződött Nagy-Kálózy Eszter és Sztarenki Dóra – négy új bemutatóval várja ebben az évadban a nézőket. Szeptember 14-én Ujj Mészáros Károly rendezésében, Balsai Móni és Schmied Zoltán főszereplésével a világirodalom egyik legszebb és máig legnépszerűbb szerelmes regényét, a Büszkeség és balítéletet mutatja be a színház, december 14-én David Lindsay-Abaire: Tökéletlenek című darabját viszik színpadra Szikszai Rémusz, Pokorny Lia, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter főszereplésével, 2019. január elején Ödön von Horváth: Kasimir és Karoline című művét Alföldi Róbert rendezi majd, a főszerepekben Bata Évát, Stohl Andrást és Varjú Kálmánt láthatjuk. Jövő márciusban pedig Nina Raine: Nemek és igenek című darabját mutatja be a színház Puskás Tamás rendezésében, Bata Éva és Lengyel Tamás főszereplésével.

Legyetek a vendégeik! Mi megyünk!

Szépművészetiből egyenesen a nappalidba
Gombnyomásra lakásodba költözhet a Szépművészeti Múzeum 21 festménye. Egy ismert, tévékészülékeket is gyártó dél-koreai cég olyan termékcsaládot fejlesztett ki, amelyik nem borul feketébe, ha már nem akarod nézni, hanem általakul festménnyé a monitor – így díszítve otthonodat.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!