Facebook hozzászólás
601

Ez egy Ütős Fesztivál lesz, az már biztos!

Az ütős hangszerek legnagyobb hazai seregszemléjét, a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivált július 28. és 30. között rendezik meg a tavalyi helyszín, Velence helyett ezúttal Agárdon.

Nagy sikere volt a tavalyi rendezvénynek is, hiszen az esti koncertek mintegy háromezer ember előtt zajlottak. Idén az agárdi szabad strandon várják a zeneszerető közönséget, mert vándorfesztivállá alakulnak és a tervek szerint „körbejárják” a következő években a Velencei-tavat -mondta Ölvedi Gábor művészeti vezető a csütörtöki sajtótájékoztatón, az MTI-nek.

Kép: Ütős Fesztivál Facebook oldala
Kép: Ütős Fesztivál Facebook oldala

Ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre, ezért kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak a zenélésekbe és a különböző zenés játékokba. Napközben gyermekeknek szóló zenei koncertek, interaktív mesejátékok és többféle vízi és szárazföldi sport várja a családokat.
Az esti nagyszínpadi produkciók után a tóparton örömdobolás zárja az estéket sok ütőhangszeres zenész közreműködésével. Új elem lesz a beat box (szájdobolás), bárkinek lehetősége nyílik megmutatni tudását.
Szintén újdonság lesz a haka táncbajnokság,( haka=egy tradicionális maori harci tánc) amelyre bármilyen összetételű csapatok nevezhetnek és megmutathatják jártasságukat a tradicionális maori harci táncban.

Te tudsz "hakát" járni?  Kép: Facebook
Te tudsz „hakát” járni? Kép: Facebook

A tervek szerint pénteken lép fel a Meszecsinka együttes, amely pszichedelikus alapú, sok zenei stílust és hét nyelven előadott (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab) éneket ötvöz a színpadon. A tavalyi év után ismét fellépnek az ősi magyar és keleties hangokat és ritmusokat megszólaltató Kurul dobosok. A napot a Kongattack zárja: a formáció világkörüli utazásra viszi a nézőket, a dobokat elektronikus zenével megtámogatva.

Pappa Pia! Jön az idei nyár bulifilmje!
Augusztus 15-én kerül a mozikba a nyár zenés vígjátéka, a Pappa Pia, amely egy romantikus, vidám mese a szerelemről, a barátságról az összetartozásról, és a fiatalságról.Kukkants bele az előzetesbe!

Szombaton zenél a máltai Tribali zenekar, amely a nemzetközi spirituális műfaj egyik jeles képviselője és sok esetben világzenét ötvöz rockzenével. A több ezer éves keleti kultúrát és japán dobművészetet eleveníti majd fel a színpadon az Ataru Taiko dobszínházi formáció.
Szintén szombaton ad koncertet a G-Base, amely Kiss G. László dzsessz-világzenei formációja és két basszusgitárral, dobbal, didgeridoo-val és énekkel szerepelnek majd. A DaWhy együttes a keleti, balkáni, elektro, techno és metál zenéket értelmezi újra koncertjében.
A zenei előadások mellett számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket. Lesz tűzönjárás, tózene, afro tánctanítás, mesejurta, Gubás Gabi zenés mesejáték előadása, vízi bábszínház, homokvárépítő bajnokság, strandrögbi, sárkányhajózás.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!