Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 16. 13:00 | Krajcsó Judit

PROGRAMAJÁNLÓ

Ez egy Ütős Fesztivál lesz, az már biztos!

Az ütős hangszerek legnagyobb hazai seregszemléjét, a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivált július 28. és 30. között rendezik meg a tavalyi helyszín, Velence helyett ezúttal Agárdon.

Nagy sikere volt a tavalyi rendezvénynek is, hiszen az esti koncertek mintegy háromezer ember előtt zajlottak. Idén az agárdi szabad strandon várják a zeneszerető közönséget, mert vándorfesztivállá alakulnak és a tervek szerint “körbejárják” a következő években a Velencei-tavat -mondta Ölvedi Gábor művészeti vezető a csütörtöki sajtótájékoztatón, az MTI-nek.

Kép: Ütős Fesztivál Facebook oldala

Kép: Ütős Fesztivál Facebook oldala

Ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre, ezért kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak a zenélésekbe és a különböző zenés játékokba. Napközben gyermekeknek szóló zenei koncertek, interaktív mesejátékok és többféle vízi és szárazföldi sport várja a családokat.
Az esti nagyszínpadi produkciók után a tóparton örömdobolás zárja az estéket sok ütőhangszeres zenész közreműködésével. Új elem lesz a beat box (szájdobolás), bárkinek lehetősége nyílik megmutatni tudását.
Szintén újdonság lesz a haka táncbajnokság,( haka=egy tradicionális maori harci tánc) amelyre bármilyen összetételű csapatok nevezhetnek és megmutathatják jártasságukat a tradicionális maori harci táncban.

Te tudsz "hakát" járni?  Kép: Facebook

Te tudsz “hakát” járni? Kép: Facebook

A tervek szerint pénteken lép fel a Meszecsinka együttes, amely pszichedelikus alapú, sok zenei stílust és hét nyelven előadott (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab) éneket ötvöz a színpadon. A tavalyi év után ismét fellépnek az ősi magyar és keleties hangokat és ritmusokat megszólaltató Kurul dobosok. A napot a Kongattack zárja: a formáció világkörüli utazásra viszi a nézőket, a dobokat elektronikus zenével megtámogatva.

Pappa Pia! Jön az idei nyár bulifilmje!
Augusztus 15-én kerül a mozikba a nyár zenés vígjátéka, a Pappa Pia, amely egy romantikus, vidám mese a szerelemről, a barátságról az összetartozásról, és a fiatalságról.Kukkants bele az előzetesbe!

Szombaton zenél a máltai Tribali zenekar, amely a nemzetközi spirituális műfaj egyik jeles képviselője és sok esetben világzenét ötvöz rockzenével. A több ezer éves keleti kultúrát és japán dobművészetet eleveníti majd fel a színpadon az Ataru Taiko dobszínházi formáció.
Szintén szombaton ad koncertet a G-Base, amely Kiss G. László dzsessz-világzenei formációja és két basszusgitárral, dobbal, didgeridoo-val és énekkel szerepelnek majd. A DaWhy együttes a keleti, balkáni, elektro, techno és metál zenéket értelmezi újra koncertjében.
A zenei előadások mellett számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket. Lesz tűzönjárás, tózene, afro tánctanítás, mesejurta, Gubás Gabi zenés mesejáték előadása, vízi bábszínház, homokvárépítő bajnokság, strandrögbi, sárkányhajózás.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!