Facebook hozzászólás
223

Ez a hét 5 legérdekesebb állati híre!

Macskakiállítás, rendőr rénszarvas és újszülött antilop is szerepel a hét legállatibb hírei között. Köztük három hazai, melyeket testközelből is megnézhettek! 

Macskakiállítás, vadlúdszaporulat, meleg bika, rendőr rénszarvas és újszülött antilop is szerepel a hét legállatibb hírei között.

1. Több mint 400 cicát tekinthet meg a közönség a budapesti Lurdy Házban rendezett nemzetközi macskakiállításon november 22-én és 23-án. A macskákat a hagyományos bírálati rendszer mellett egy TICA-show keretében nemzetközi bírálóbizottság értékeli. A különleges macskákon kívül törpenyulak, vadászgörények és kisrágcsálók is láthatók lesznek, de állatorvosi tanácsadás, gyerekprogramok, táp- és felszerelésvásár is várja az érdeklődőket.

Mintegy 400 macskát láthatunk a kiállításon

2. Mintegy 36 ezer – minden eddiginél nagyobb számú – vadlúdtömeg várja a látogatókat, a XIV. Tatai Vadlúd Sokadalomra november 28-án.A rendezvényen az érdeklődők a szabad szemmel való megfigyelés mellett kivetítőn is követhetik a madarak reggeli kirepülését, illetve esti behúzását. A különleges fajokra szakemberek hívják fel a nézők figyelmét. Az eseménybe körkapcsolással jelentkeznek be az ország nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyei. A helyszínen kipróbálhatók különböző teleszkópok és kézi távcsövek, a gyerekeket játszóház várja. A kirakodóvásárban kézművesek, őstermelők és népművészek kínálják portékáikat.

A vadludak behúzását is láthatjuk november 28-án – Kép: MTI

3. Egy kis bikával gyarapodott egy hete a ritka antilop, a szitutunga állománya a Nyíregyházi Állatparktben. Nyolc hónapnyi vemhesség után, rendkívül fejletten született meg a kis hímállat, szinte néhány pillanat alatt lábra állt. Erre tulajdonságára az állatnak szüksége van, mivel természetes élőhelyén számtalan ragadozó leselkedik rá. Pár hónap múlva egy különleges, a fekete kontinens élővilágát bemutató kifutórendszerben őt is láthatjuk majd a Grévy-zebrákkal, nyársas antilopokkal, struccokkal, nagy kudukkal és Rothschild-zsiráfokkal együtt.

A lovak már az erkélyen is gyógyítanak!
A Ló az erkélyen című különleges családi film a különbözőség elfogadásáról és a lovak gyógyító erejéről szól. A megható filmet rangos fesztivál díjjakkal is kitüntették már. Ajánljuk!

4. Írország meleg bikájának, Benjynek az ügye is happy enddel zárult, aki végül is megmenekült a mészárszéktől. A bika idén egyetlen üszőt sem volt képes megtermékenyíteni gazdája nyugat-írországi farmján. Az állatorvosok szerint az állat termékeny, de nem a nőstényekhez, hanem saját neméhez vonzódik, különösen az őt felváltó bika iránt érdeklődik. Miután a bika tulajdonosa bejelentette, hogy vágóhídra küldi az állatot, az esetről tudomást szerző meleg- és állatjogi aktivisták közös internetes pénzgyűjtő kampányba kezdtek, hogy Benjyt egy norfolki állatmenhelyre szállíttassák, amely nagyjából kétezer nemkívánatos haszonállatnak ad otthont. A jótékony kampányban részt vett a Simpson család című animációs sorozat producere és társalkotója, Sam Simonis, aki több mint kilencezer font (3,4 millió forint) összeget adományozott a bika megmentésére, aki azóta menhelyre került, és élethosszig tartó ellátásban részesül.

Oroszországban sem csak a rendőrök számára hasznos a rénszarvas

5. Rénszarvasokat alkalmazna az orosz rendőrség Északnyugat-Szibériában. Az állatok szánhúzóként segíthetnék a rendőrök munkáját a nehéz terepen. A régió az ország egyik leghidegebb, tundrás területén fekszik, ahol a talaj szinte egész évben fagyott. Bár a rendőrség rendelkezik hómobilokkal, azonban az állatok olykor megbízhatóbb közlekedési „eszközt” jelentenének. Jelenleg nagyjából 150 szamarat és öszvért alkalmaznak már a hegyes vidékeken, és a törvények nem zárják ki a rénszarvas alkalmazását sem. Oroszország nem az egyetlen állam, ahol rénszarvasokat alkalmazhat a rendőrség: Finnország lappföldi területein szintén használják járőrözésre az állatokat. (Forrás: MTI)

A férfi, akinek nagyon hálásak a madarak
Lakásában szabadon repkednek a már gyógyulófélben lévő madarak, a többiek pedig szakszerű ellátást, gyakran fizioterápiás kezelést is kapnak, mielőtt szabadon engedné őket. Lehoczky Krisztiánnak ez természetes, szerinte minden embernek segítenie kellene a bajba jutott, beteg madarakon.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!