Facebook hozzászólás
281

Évről évre tudatosabbak a hazai autósok

Az autósok egyre jobban odafigyelnek arra, hogy megfelelő abroncsokkal nézzenek szembe a tél kihívásaival: tovább javult a téli gumit használó autósok aránya, a többség ráadásul valamilyen prémium márkás abroncsot használ, és immár csupán 45 százalékuk tesz 5 évnél idősebb téli gumit az autójára.

Kép: Pixabay

Míg két évvel ezelőtt az autóknak még 11 százalékán, idén már mindössze 8 százalékán találtak nyári abroncsot. A téli szezonnak megfelelő gumik között mindössze 4 százaléknyi volt a négyévszakos abroncsok aránya. A hasznaltauto.hu és a nonstopgumi.hu felmérése visszaigazolja a forgalmazók tapasztalatait, akik mind több téli gumiabroncs értékesítéséről számolnak be.

Ennek eredménye az, hogy két év alatt jelentősen, 7 százalékponttal 45 százalékra csökkent az öt évnél idősebb téli gumival futó személyautók aránya, miközben az átlagos profilmélységük 4,9-ről 5,6 milliméterre nőtt. Kritikusan alacsony, 2 milliméteres barázdamélységű gumit csupán egyetlen autón találtak a felmérés során, ugyanakkor összességében 23 százalék volt azoknak az autóknak az aránya, amelyeken 4 milliméter alatti profilmélységű, már cserére érett abroncsot talált a felmérők csapata.

A prémium gumimárkák aránya az utóbbi két év során 55-ről 69 százalékra nőtt, ami szintén azt jelzi, hogy az autósok jobban odafigyelnek erre a biztonsági tényezőre, és a téli gumi kiválasztása során nem feltétlenül csak az ár alapján döntenek.

„Az idei téligumi-felmérés eredményeiben mutatkozó tendenciák igen bíztatóak – hangsúlyozza Fodor László, a Használtautó.hu értékesítési vezetője. „A megfelelő minőségű téli gumi fontosságát már a szezon elején, a Hungaroringen végrehajtott téligumi-tesztünk is szemléletesen megmutatta: míg a tesztgyőztes téli abronccsal jeges útfelületen 22 méteres szakaszon meg tudtunk állni óránkénti 40 kilométeres sebességről, a nyári gumival a szakasz végén még 32 kilométer per órás sebességgel ütöttük el az ott elhelyezett bábut.”

Külföldről autót? Ne hagyd magad megvezetni!
Három év alatt több mint triplájára emelkedett a külföldről behozott használt autók száma, amely 2014-ben már megközelítette a százezret. Bár sokszor úgy tűnik, igen jó üzletet köt, aki ilyen járművet vásárol, a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyen ügyletekben nem árt az átlagosnál is körültekintőbbnek lenni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!