Facebook hozzászólás
280

Évekig élt az erdőben az orosz Maugli

Tizenhat év után került elő az szibériai Altaj vidéki erdőkből egy magára hagyott fiú, aki eddig a szüleivel élt, akik azonban hónapokkal korábban elhagyták.

Egyedül élt a gyerek a vadonban – Kép: Pixabay

A húsz év körüli fiúra Belokurina nevű város közelében találtak rá. Egy falusi asszony vitte el a hatóságokhoz. Az orosz sajtóban szibériai remetének nevezett fiú saját elmondása szerint 1993-ban született egy Kajtakan nevű falucskában.

A remete Roman Fomin ügyész tudomása szerint sohasem járt iskolába, nem látta orvos sem, nem szokott az emberekhez és elképzelése sincs az erdőn kívüli világról. Egy földbe vájt kunyhóban élt 1997-től a szüleivel, akik májusban magára hagyták. Bizonyára úgy gondolták, hogy már egyedül is elboldogul – tették hozzá az illetékesek. A fiú egészséges, jó állapotban van, lassan beszél, de nem akarja elhagyni a kunyhót, ahova visszavárja a szüleit. Attól tart csupán, hogy nélkülük nem tudja átvészelni a telet.

Ha valóban nagykorú, nem lehet arra kényszeríteni, hogy eljöjjön onnan, ráadásul a szüleit sem terheli ezért felelősség – állapította meg rezignáltan az ügyész.

A különös eset nem egyedi Oroszországban. 2011 novemberében például Szentpétervár Balti-tengerhez közeli kerületében két elhanyagolt kislányt találtak a szociális gondozók. A 6 és 4 éves gyermekek nem tudtak beszélni, csak ugatásszerű hangokat adtak ki, és sohasem ettek meleg ételt. A szakemberek azt valószínűsítették, hogy alkoholista szüleik nem gondoskodtak róluk, így a kislányok a kutyák között húzták meg magukat.

Már láttam kutyát sírni…
Már láttam kutyát sírni… Jó lenne, ha jobban figyelnénk azokra a csodálatos teremtményekre, melyeket állatoknak neveznek. Sokat köszönhetünk nekik, s milyen üres lenne az emberi világ, ha nem lennének állatok, az emberállat társai.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!