Facebook hozzászólás
227

Esélyt az esélyteleneknek!

Alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti az Ökumenikus Segélyszervezet alapításának 25. évfordulóját a Magyar Posta. A bélyegképen az intézmény logója látható, melyet dombornyomás tesz különlegessé. Az újdonság Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomdában készült. 

Az ökomenikus bélyeg és a díszboríték, Kép: Magyar Posta
A új bélyeg és a díszboríték, Kép: Magyar posta

Az Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete, melyet 1991-ben a hazai történelmi protestáns és ortodox egyházak alapítottak, hogy az „egyházak kinyújtott karjaként” professzionális segítséget nyújthasson a rászorulóknak. Az alapítók összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket. Erre az összefogás erejével segítő közösségre utalnak az alapítás 25. évfordulója alkalmából kiadott jubileumi bélyegen is látható logóban a koncentrikus körök, melyek egyúttal egy kinyújtott kezet és angyalt is formálnak.

Az ökumenikus emlékbélyeg, Kép: Magyar Posta
Az ökumenikus emlékbélyeg, Kép: Magyar Posta

Az Ökumenikus Segélyszervezet nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nemzetközi közösség részeként. Az Ökumenikus Segélyszervezet a mintegy 140 egyházi hátterű karitatív szervezetet összefogó, genfi székhelyű szövetség, az ACT Alliance egyetlen magyar tagjaként az elmúlt két és fél évtizedben majd 40 országban hajtott végre segélyprogramokat. Magyarországon a Segélyszervezet országos intézményhálózatának és családok ezreit elérő segélyprogramjainak kiemelt célkitűzése, hogy ne csak gyorssegélyt, de kitörési pontokat is kínáljon a szegénységből mindazoknak, akik maguk is készek tenni a felzárkózásért. Ezt a törekvést foglalja össze a jubileumi borítékra is felkerült jelmondat is: Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek! (Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet)

Tudsz zölden gondolkodni?
Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete évente kínál lehetőséget tagjainak arra, hogy közös témakörben úgynevezett EUROPA bélyeget bocsássanak ki. A tagországok 2016-ban azonos grafikával adják ki bélyegüket Think Green (Gondolkodj zölden!) címmel. A bélyeggrafikát ezúttal nemzetközi pályázaton választották ki! Itt a magyar kiadású ki remekmű!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!