Facebook hozzászólás
690

És akkor ugrott a fürdőruha, a fogkefe, a töltő…

Minden 4. utazóval előfordult már, hogy nyaraláskor éppen a fürdőruha maradt otthon, a csomagoláskor leggyakrabban kifelejtett tárgyak sorát a telefontöltő és a fogkefe követi – derült ki a Szallas.hu és a Doklist.com közös felméréséből. Az otthonosság érzését kölcsönző utazási kellékek élén a kispárna végzett, míg a legfontosabbnak sorrendben a személyes iratokat, bankkártyát, illetve mobiltelefont tartjuk.

 

A tetőig megpakolt autó látványa ismerős lehet a Balatonra vezető dugóban, ám ennek ellenére nagy valószínűséggel még így is otthon marad valami, amire utazáskor szükség van: csak minden 200. nyaralóval nem fordult elő eddig, hogy nyaraláskor ne hiányzott volna valami a bőröndből – derült ki a Szallas.hu és a Doklist.com közös felméréséből.

Mit hagyunk nyaraláskor otthon, Kép: Szallas. hu-Doklist
Kép: Szallas. hu-Doklist

– Sorrendben leggyakrabban a fürdőruha, a telefontöltő, a fogkefe, valamilyen irat, illetve a nyaralás egyik fontos kelléke, a papucs nem „utazik” velünk, vagyis azok a tárgyak, amiket még közvetlenül az elutazás előtt is használunk, vagy épp ellenkezőleg:

Divatba jött a zöld szálló
A klímaváltozás miatt egyre többen keresnek olyan nyaraló- vagy kirándulóhelyet, amelyik nemcsak akkor jó, amikor ki lehet feküdni a partra sütkérezni. A kényelem, a kiszolgálás, a bőséges étkezések mellett lassan megjelent az igény azokra a hazai vendéglátóhelyekre is, amelyek megújuló energiákat használnak!

szinte csak akkor van rájuk szükség – mondta Dr. Kertész Attila Mihály, a Doklist.com marketing vezetője. A szakember hozzátette, ami pótolható, azért nem aggódunk túlzottan, inkább kölcsön kérjük, vagy újat veszünk, bár akadnak extrém esetek is: az egyik válaszadó például fésű hiányában 3 napig egy villával szedte rendbe frizuráját külföldön, míg végre sikerült egy boltban újat vásárolnia.

Ennél sokkal komolyabb problémát jelent, ha valaki gyógyszeréről feledkezik meg.

– Ez minden 100. válaszadóval előfordult már, ráadásul többen számoltak be arról, hogy szívgyógyszer, illetve inzulin felejtődött ki a csomagoláskor, utóbbi kapcsán még mentőt is hívni kellett. Ezért is állítottunk össze egy utazási teendőlistát, mellyel az ilyen és ehhez hasonló kritikus helyzetek elkerülhetők – mondta Dr. Kertész Attila Mihály.

Mi fájna legjobban. ha otthon maradna? Kép: Szallas.hu, Doklist
Kép: Szallas.hu, Doklist

Kispárna és Fradi címer

A nyaralásra magunkkal vitt tárgyak sorában külön kategóriát képeznek azok, melyek a „minden helyzetre való felkészülés” jegyében kerülnek a kofferbe. Más esetben ezekkel a tárgyalla kívánjuk az otthonosság érzését kelteni. Előbbiek közé tartoznak a háztartási eszközök, így például a vasaló, a vízforraló, a kávéfőző, a mikró, de a csavarhúzókészlet is gyakori utazási kellék.

Elhagytuk a kiskutyát, a műfogsort, de még a golyóálló mellényt is!
Feledékenyek vagyunk nyaraláskor, a szállásadók többsége szerint átlagosan minden 10. vendég otthagy valamit távozáskor – derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Jellemzően ruhát, szépségápolási terméket és gyerekjátékot nem teszünk vissza a bőröndbe, de akadnak igazán emlékezetes darabok is, így például golyóálló mellény, gyémánt fülbevaló, lőszer vagy éppen erotikus segédeszköz.

– A szálláshelyre ugyanakkor szívesen viszünk személyes tárgyakat is, ezek sorában és szinte kortól függetlenül a kispárna végzett az élen. Sokan utaztatják meg kedvenc plüssállatukat is, de akadnak nagyon személyes kiegészítők: az egyik válaszadó például egy ritka Fradi címerét tartja olyannyira nagy becsben, hogy anélkül nem is hajlandó útnak indulni – tette hozzá Dr. Kertész Attila Mihály.

A három testőr: iratok, bankkártya, telefon

A kutatásából az is kiderül, hogy a magyar utazók sorrendben a személyes iratokat, bankkártyát, illetve mobiltelefont tartják a legfontosabb utazási kelléknek.

– Nem egy beszámoló szólt arról, hogy útlevél hiányában a határról fordult vissza a család, így a személyes irat, mint legfontosabb kellék, nem okozott nagy meglepetést. A mobil már annál inkább, mely a toplistán a készpénz előtt szerepelt, tíz éve ez még elképzelhetetlen lett volna – kommentálta az eredményeket Dr. Kertész Attila Mihály.

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!