Facebook hozzászólás
488

Ennek köszönheti Szilágyi Áron és Szász Emese az aranyérmét?

Hogyan élik meg sportolónk a versenyek előtti fontos pillanatokat? Milyen szokásokon múlhat egy-egy győzelem?  A riói olimpián vívásban aranyérmet szerző Szász Emese és Szilágyi Áron, valamint a győri kézilabda csapat sztárja, Görbicz Anita osztotta meg a versenyek, meccsek előtti rituáléját.

„Sokaknak van egy sajátos rituáléja a verseny előtti percekre, vagy akár órákra, ekkor én magamba zárkózva végig szoktam gondolni, hogy egészen pontosan mit fogok csinálni. Illetve, van egy mini szertartásom is: meccsek előtt kétszer-kétszer megpaskolom a combom elől és oldalt, növelve a drukkot.Ezek a pillanatok különösen fontosak, hiszen ilyenkor csak a verseny járhat a fejemben, a páston minden nagyon gyorsan történik. Ha nincs meg a teljes koncentráció, amikor kilépek a ’színpadra’, a győzelmet kockáztatom.” – osztja meg módszerét Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó.

Szász Emese, Szilágyi Áron a tehetségfesztivál a Millenáris Parkban
Szász Emese, Szilágyi Áron a Tehetségfesztiválon a Millenáris Parkban MTI Fotó: Bruzák Noémi

Szilágyi Áronhoz hasonlóan Szász Emese párbajtőröző is arannyal tért haza Brazíliából. Elmondása szerint már hetekkel az olimpia előtt megkezdődött a mentális felkészülés.
„Egy ekkora megmérettetés előtt muszáj félretenni minden negatív gondolatot. Közvetlenül a verseny előtt pedig a legfontosabb a közönség rezdüléseinek kizárása, én ilyenkor régebben a Tankcsapdát hívtam segítségül, mostanában pedig Ákost hallgatok.

A csapatsportolók meccsek előtti pillanatai némileg másképp telnek. Erről Görbicz Anita kézilabdázó tud mesélni, aki ilyenkor igyekszik utoljára kijönni az öltözőből.
„Ezek a percek elengedhetetlenek, mert amint belépek a csarnokba, az atmoszféra hatása alá kerülök. Minden meccs egy igazi ünnep számomra, ahol nemcsak magamnak, de a mindig támogató szurkolóinknak is győzelmet akarunk szerezni.

Így vigyáz az egészségére az olimpiai bajnok
Szilágyi Áron már fiatal olimpikonként sokak kedvence lett. A Londonban olimpiai bajnoki címet szerzett világ- és Európa-bajnok magyar kardvívót sportról, egészségről és a terveiről kérdeztük. Sőt, arról is többet tudhattok meg, hogy milyen is ő civilben.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!