Facebook hozzászólás
396

Énekelj a Föld napján, – a Földért

Egyedülálló akcióval ünnepli a Föld napját Jobb Veled a Világ Alapítvány. A világnap alkalmából közös énekléssel hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a fenntartható gondolkodásmód és az azzal járó életmód mellett való elköteleződésre. Az eseményhez készült egy dal is, amiben Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki c. filmben szereplő gyermekkórus énekel.

A zenének mindig is fontos szerepe volt és van az emberiség evolúciós fejlődésében. A zenének hatalmas szerepe van abban, hogy azok lettünk, akik vagyunk, mert a zene olyan eszköz, amely az embereket – csoportosan és egyenként is – tartósan formálja, alakítja. Tudományos tény, hogy az éneklés jótékony hatással van agyunk fejlődésére, a stressz oldására, a felszabaduló hormonok pedig az egészségünk megőrzésében, az immunrendszer stabilizálásában is szerepet játszanak. A közös éneklés hozzájárul a közösségtudat elmélyítéséhez, továbbá fejleszti az összpontosítást, a tanulást és az emlékezőképességet.

Énekelj a Földért kórus   Kép: sajtóanyag
Énekelj a Földért kórus Kép: sajtóanyag

Április 21-én, pénteken 9.30-kor Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki kórusa a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában fogják elénekelni a Gyújts egy gyertyát a Földért című dalt. Bagdi Bella facebook oldalán élőben bejelentkeznek a helyszínről, így bárki becsatlakozhat hozzájuk. Április 22-én, szombaton pedig a családok, baráti közösségek akár otthon, akár a kedvenc helyükön a természetben kapcsolódhatnak be az eseménysorozatba. A mozgalom célja, hogy fenntarthatóságra nevelje a fiatalabb nemzedéket a zene segítségével, felhívja a figyelmet a környezettudatos életmód fontosságára.

„A zene egy csodálatos eszköz, amelynek segítségével az emberi társadalom, a természet és a bolygó számára is fenntartható és tisztességes világkép követésére irányíthatjuk a figyelmet.” – vallja Bagdi Bella, aki az alapítványi tevékenysége mellett civilben személyiségfejlesztő tréner, előadó, író és énekes.

A Gyújts egy gyertyát a Földért c. dalt Kovács Zoltán zeneszerző társával írta, az Oscar-díjas Mindenki című filmben szereplő kórussal felvett videoklip a kezdeményezés honlapján már elérhető: A közös énekléshez már több mint ötvenezer iskola és magánszemély csatlakozott világszerte.

Hol a boldogság mostanában…? Eláruljuk!
Hol és mennyire boldogok a magyarok? A választ megtudhatjuk, ha ránézünk Magyarország boldogságtérképére, amely szerint többek között a nők, a kistelepüléseken élők, a 30-50 év közöttiek, a családosok és diplomás nyugat-magyarországiak a legboldogabbak. De van itt még más érdekesség is…

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!