Facebook hozzászólás
195

Életveszélyes kocsiban sminkelni

Évente 450 ezer autóbaleset történik vezetés közbeni sminkelés miatt Nagy-Britanniában brit biztosítótársaságok becslése szerint. A nők 43 százaléka bevallottan kozmetikázza arcát autóvezetéskor.

Egy brit szépségklinika ezer nőre kiterjedt felmérése szerint leggyakrabban piros lámpa vagy torlódás miatti várakozás közben szépítik arcukat a brit nők. Csupán 14 százalékuk véli úgy, hogy arcának kozmetikázása kihat autóvezetésére – adta hírül a The Daily Mail című brit lap.

A kocsiban történő szépítkezés fő motiválója az időhiány, mindazonáltal nem kevés percet töltenek otthonukban a tükör előtt reggelente. A brit nőknek 21 százaléka öt percet áldoz reggelente arca szépítésére, 42 százalék 10 percet, 22 százalék 20 percet, 10 százalék fél órát, 5 százalék pedig semennyit, mert nem él szépítőszerekkel. Ők a legbiztonságosabban vezetők – legalábbis ebből a szempontból.

Vakolat – avagy a kevesebb mindig több!

A túl erős smink mindig gyanús: felveti a kérdést, hogy mit akarnak vele leplezni, és miért? Ha valaki tömbökben viszi fel magára az festéket, vajon ki van békülve a saját arcával? A kevesebb néha több mondás a sminkelés esetében nemcsak néha igaz. A nőket még szebbé tenni hivatott smink ha túl vastagon viszik fel, úgy hat mint egy álarc, mint egy második bőr, amibe ha belekapaszkodnánk, egyben le lehetne húzni a donna fatale arcáról.

A kétmázsányi arcfesték nem kihangsúlyoz, hanem leplez, és ezt olyan nyilvánvaló módon teszi, hogy nem tudja nem felhívni a figyelmet arra, hogy itt valamit el akarnak rejteni. Így nemcsak hogy nem tölti be célzott funkcióját, de még azt is kihangsúlyozza, hogy viselője nem tudja elfogadni úgy az arcát, ahogy van. Egyszóval semmi másra nem jó, mint kiírni a fejünkre, hogy nem szeretjük magunkat – ennél pedig semmi nem mond jobban ellent a szépségnek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!