Facebook hozzászólás
383

Elájult a modell

Ezüstérmes lett a magyar csapat – Vadócz Edina, Kreatív Sminkműhely és Lengyel Gergő, Jórajzképzés – a világ egyik legnagyobb testfestő és maszkversenyén, maguk mögé utasítva a maszkkészítő világ legnagyobbjait is. Magyarok még soha nem értek el ilyen eredményt ebben a kategóriában. A Wörthi-tó mellett, az alpesi Riviérán tartott háromnapos, rangos versenyen több mint 50 országból érkeztek a versenyzők a World Bodypainting Festivalra, hogy a legszebb testfestésekkel és újításokkal kápráztassák el a szakmai zsűrit, és a rendezvényre kilátogató 30 ezer érdeklődőt is.

A földönkívüli bogár, Kép: Marcsó Károly - remeka.hu
A földönkívüli bogár, Kép: Marcsó Károly – remeka.hu

Az artistic-us smink és extrém fashion irányvonalat képviselő budapesti Kreatív Sminkműhely, amelyet Amin B. Ildikó és Vadócz Edina világbajnok mesterek alapítottak, már hét éve résztvevői a testfestők világversenyének. A magyarok – számos nemzetközi megmérettetés mellett – a WBF-versenyen 2013-ban megnyerték az Open kategóriát. Idén a sokkal nagyobb kihívásnak és kreatív tudás bizonyításának számító maszkosok versenyén, a Special Effect (SFX) kategóriában indultak.

Vadócz Edina és Lengyel Gergő testfestő-SFX művészek az elődöntőn a földönkívüli bogár kinézetű kompozícióval indultak a „Metamorfózis” témakörben. Az alkotás elkészítésére mindössze 7 óra állt rendelkezésre. A modellt ennyi idő alatt kell úgy átvarázsolni, hogy a több mint három órán át tartó fotózást, és zsűrizést kibírja, majd az esti bemutatón is tökéletes legyen az alkotás.

Amin B. Ildikó elárulta, nemcsak a szilikon és a festék tartóssága, hanem az időjárás is nagyban befolyásolja a munkát. Az első napon a magyar csapat modellje, a 19 éves Cseh Fanni Henriett táncművész a sátorban, 40 fokos kánikulában rosszul lett, mentőt kellett hozzá hívni, majd vasárnap, a döntőn már 16 fokban és esőben kellett dolgozniuk.

A háromdimenziós dobogó szív, Kép: Marcsó Károly - remeka.hu
A háromdimenziós dobogó szív, Kép: Marcsó Károly – remeka.hu

A magyar csapat munkája annyira meggyőzte az SFX világsztárjainak számító zsűrit, hogy a második legjobb ponteredménnyel juttatták be a döntőbe.

Ott a verseny témája a „Propaganda” volt, és ebben a magyar csapat olyan különlegeset alkotott, ami a szakmai zsűrit is meglepte. Ilyen megoldást és kreatív ötletet még soha nem láttak. Az SFX ragasztásokban Halák László designer által programozott ledeket használtak. Így született meg a háromdimenziós, dobogó szívet ábrázoló alkotás, ami a nemzetközi zsűrit lenyűgözte. A precíz munkát, a remek kompozíciót és a technikai újításokat értékelve úgy döntöttek, a világbajnokság ezüstérmével jutalmazzák a magyar művészeket. Amin B. Ildikó, a Kreatív Sminkműhely alapítója rendkívül büszke kollégáira, mert magyar csapat még soha nem ért el ilyen eredményt ebben a kategóriában. A versenyről további információkat itt olvashatsz!

A Kreatív Sminkműhely nemcsak hazai sztárokkal és celebekkel, hanem nemzetközileg is ismert és elismert művészekkel dolgozik. Fotózásokon, nemzetközi produkciókban, divatbemutatókon működnek együtt, de a csapat már filmes produkciókban is részt vett.

Ha te csak a legközelebbi fesztiválra szeretnél elugrani, feltétlenül készíts össze egy kis sminkcuccot. A szakember megmondja, mit tegyél a neszeszeredbe! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!