Facebook hozzászólás
211

Egymilliárd nő ébredése

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és tagszervezetei, nőszervezetek, aktivisták és magánszemélyek szervezésében és részvételével kerül megrendezésre a „One Billion Rising Budapest” esemény, melyhez a The Voice énekesei is csatlakoztak. A világméretű kampánnyal a nők és leánygyermekek elleni, világszerte nagy arányban elkövetett rossz bánásmódra és erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet. Bozsik Yvette táncművész, Kulka János színművész, valamint Bombera Krisztina, Jaksity Kata, és Kepes András médiaszemélyiségek, és a The Voice győztese, Pál Dénes videóban fogalmazzák meg az eseményt támogató üzeneteiket.

Február 14-én a rendezők és a hozzájuk csatlakozók nagyszabású flashmobot tartanak a világszerte egymilliárdnyi, erőszaktól szenvedő nőért. A világraszóló eseményt a „Vagina monológok” szerzője, Eve Ensler indította útjára. Sorsfordító év lehet az idei, hiszen az indiai csoportos nemi erőszakok elleni éhségsztrájkok, a Mexikóban eltűnt, meggyilkolt lányaikat kereső szülők tüntetései, vagy a Guatemalában lemészárolt asszonyok és gyerekek miatti közfelháborodás újra százmilliók figyelmét fordította a világ jelenlegi legnagyobb emberi jogi jogsértésére: a nőkkel és leánygyermekekkel való elképesztő és évről évre nyilvánvalóbb erőszakos bánásmódra, bántalmazásra a világ szinte minden pontján. 

Eve Ensler írónő világszerte minden bántalmazott nőt és a velük együtt érzőket arra kéri, lázadjon fel, keljen fel, és táncoljon az erőszak megszüntetéséért; ezzel fejezze ki tiltakozását.

Táncol az egész ország

Aki szeretné kifejezni a nők elleni erőszak visszaszorításával való egyetértését, csatlakozzon a tánchoz, amelyet 2013. február 14-én 15.00-kor tartanak a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központ földszintjén. A tánchoz a szervezők előzetesen próbákat tartanak, amelyek időpontjai a Onebillionrising Budapest facebook oldalán lesznek elérhetők. Pécsett, Veszprémben, Edelényben, Zalaszentgróton és Gödöllőn is szerveznek táncot a nők elleni erőszak megszüntetéséért; ha a környéken lakik, vegyen részt az eseményen!

Jelentkezés és további információ a Onebillionrising Budapest facebook oldalán:

https://www.facebook.com/pages/Onebillionrising-Budapest/386519391435246?ref=ts&fref=ts

Akik nem tudnak részt venni a központi táncon, bárhol készíthetnek saját táncot. Utcán, munkahelyen, iskolában, villamoson. A táncukról készítsenek videót és küldjék el facebook oldalunkra.

Üzenet a magyar kormányzatnak

Az őszi parlamenti felszólalások óta itthon is gyakoribb téma a nyilvánosságban, hogy miként gondolkodunk a nőkről és gyermekekről, a velük szemben elkövetett erőszakról és hogyan bánunk az erőszak áldozataival.

A magyar nők ezúton is felszólítják a kormányt, hogy az állam felelősségét elismerve Magyarország aláírásával haladéktalanul csatlakozzon a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzéséről és hatékony kezeléséről szóló Isztambuli Egyezményhez, és minél hamarabb ratifikálja is azt. A nők elleni erőszak bármely formájával – például a családon belüli erőszakkal – kapcsolatos jogszabály alkotásánál igazodjon a nemzetközi normákhoz.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!