Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 13. 11:00 | László Márta

SZÍNHÁZI SZTORI

Egyasszony sikere Svédországban

Hangos siker mellett mutatkozott be Tenki Réka előadásában az Orlai Produkciós Iroda Egyasszony című monodrámája a napokban a svédországi stockholmi Teater Tre Színházban. A 2015-ös bemutató óta, a Jurányi Inkubátorházban és szerte az országban látható előadást, a színházi szakma több elismerésben is részesítette, és a mostani alkalom is megerősítette a készítőket abban, hogy a darab mondanivalója egyetemleges, nemcsak Magyarországon érinti meg a közönségét.

Egyasszony, Stockholmban, Kép: Orlai Produkciós Iroda

Egyasszony, Stockholmban, Kép: Orlai Produkciós Iroda

„Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő.”

Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig ez a színházi előadás. Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.

A darabot ebben az évadban már csak május 16-án és 19-én láthatja a közönség a Jurányi Inkubátorházban.

Madagaszkár pacsirtája nyert Pécsett
Mino Rabenjafimanantsoa lett a PTE hangja! A Pécsi Egyetemi Napok nulladik napján rendezett tehetségkutató döntőjét óriási érdeklődés kísérte. A helyi egyetemi hallgatói önkormányzat az intézmény fennállásának 650. évfordulóját köszöntötte ezzel a programmal is.

 

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!