Facebook hozzászólás
225

Egy könyv, és más semmi?

Kétszázkilencven tétel került be a Borkiválóságok könyvének 2016-os, harmadik fehér- és rozéborokat bemutató kötetébe; a Földművelésügyi Minisztérium gondozásában megjelent kiadványt a tárca kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa mutatta be hétfőn Egerben.

Borospoharak közelről, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A Felső-Magyarországi Borrégió oklevélátadó ünnepségén elhangzott, hogy immár három éve fut az ország egyetlen bormarketing programja, a Nemzeti Borkiválóság Program.

Szeretnének a már bejáratott, igényes könyv mögé tenni a még hiányzó kereskedelmi, piaci hátteret is, hiszen azt, hogy jól dolgoznak, valójában az értékesített bor mennyisége mutatja meg. Az egyéni marketing is fontos, de a „szigetszerű” próbálkozások nem elégségesek, össze kell adni ezeket az erőket. Nem mellékesen a bormarketinget a turizmussal közösen kezeli a kormányzat.

A Borkiválóságok könyvének vörösboros kiadványa másfél hónap múlva várható, illetve idén ismét esedékes a kétévente megtartott, aszú- és pezsgőkiválóságok kiválasztása is.

Habis László, Eger polgármestere arról beszélt, hogy a borkiválóság program egri ünnepe azért is szerencsés, mert összecseng a város stratégiájának központi elemével, mely szerint Eger a minőség városa. Eger turisztikai központ, ahol több mint félmillió vendégéjszakát töltenek el évente a látogatók.

A Borkiválóságok könyvének idei fehér- és rozéborokat bemutató kötete már magába foglalja az angol nyelvű változatot is. A beküldött 722 tételből az Országos Borszakértő Bizottság egy ötnapos kóstoló keretében választotta ki a könyvben bemutatott 290 bort. Ebből 226 fehér- és 51 rozébor lett borkiválóság, míg a Borkiválóság TOP 2016 minősítést 13 fehérbor kapta meg.

Jegyezd meg: Nivegy-völgy!
Egy kerékpár és egy tábla jelzi Zánka felől, a 71-es úton, hogy Barátom, ha felhajtasz a Tagyon Birtokra, azonnal ingyen fröccsöt vagy bodzaszörpöt kapsz! És ki tudna ellenállni a csábításnak egy jó kis tekerés után! Ami pedig ott vár, az a pazar kilátás, a béke, a madárcsicsergés, a szép kirándulások, a vitorlázás, a kemencében sült ételek, a páratlan helyi borok, szörpök, mézek…


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!