Facebook hozzászólás
125

Egy jó fotó a kárrendezést is felgyorsíthatja

Manapság életünk majd minden pillanatát megörökítjük, hiszen szinte mindenki zsebében ott lapul az okostelefon, vagy épp van nálunk tablet. Mégis, baleset bekövetkeztekor sokszor mégsem jut eszünkbe, hogy fotót készítsünk, pedig ezzel megkönnyítenénk a biztosítók dolgát, sőt gyorsabban megtörténhet a kárrendezés is.

Egy kép sokat segíthet – Kép: SXC

A tavasz beköszöntével a kevésbé rutinos vezetők is megjelennek az utakon, nem beszélve arról, hogy egyre több a kerékpáros és a motoros is  az autók mellett. Épp ezért még figyelmesebbnek kell lennünk vezetés közben, hiszen bármikor előbukkanhat mögülünk vagy egy kereszteződésben egy nem várt jármű. A motorosokra, kerékpárosokra is figyelni kell, mivel ők gyakran a kocsisorok között haladva előznek. A szűk sávokban pedig adódhatnak váratlan helyzetek, például ha a kerék megpattan, vagy a jármű megbillen. A K&H Biztosító adatai szerint az összes gépjárműkárt nézve a legjellemzőbb baleseti ok az elsőbbségi szabályok be nem tartása, legyen az jobbkézszabály vagy balra kanyarodás. (Tavasszal amúgy is több a baleset.)

Ha bekövetkezik a baleset, a legfontosabb az, hogy higgadtak maradjunk. Mielőtt nekiállnánk a papírmunkát rendezni, készítsünk azonnal fotót a baleset helyszínéről. Erre sokan nem gondolnak, annak ellenére sem, hogy szinte életünk minden percét rögzítjük okostelefonokkal, tabletekkel, és megosztjuk azokat különböző közösségi oldalakon. „Ha a baleset utáni állapotról készült fotók is a rendelkezésünkre állnak, azzal az ügyfelek megkönnyítik a dolgunkat. Ez még egy egyrésztvevős, sajáthibás Casco-kárnál is előnyt jelent. Adott esetben még a kárrendezést is felgyorsíthatja, ha nincs szükség utólagos helyszíni szemlére” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Az előregondolkodás a legapróbb problémák esetében is nagyon fontos. Gyakori, hogy egy felpattanó kavics miatt apró sérülés keletkezik a szélvédőn. Még ha jelentéktelennek is tűnik a hiba, érdemes azonnal megjavíttatni, később ugyanis már egy padkánál, járdaszegélynél felálláskor is könnyen végigrepedhet a kavicsfelverődés addig nem zavaró nyoma. Ha emiatt cserélni kell a szélvédőt, a félórás szélvédőjavítás helyett már minimum fél napra le kell rakni az autót, arról nem is beszélve, mennyivel többe kerül egy teljes szélvédőcsere.

Zsákban hozzák a meleget… és a bajt is?!
Ha itt a tavasz, akkor három férfinév biztosan mindenkinek eszébe jut, mégpedig Sándor, József és Benedek, akik a néphagyomány szerint zsákban hozzák a meleget. De mit kell tudnunk a tavasznyitó hagyományról, és mennyire szerencsések az életben az említett férfinevek tulajdonosai?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!