Facebook hozzászólás
361

Egy csepp bélyeg a világtalálkozón

Alkalmi bélyegkisív kibocsátásával köszönti a Magyar Posta a 2016. november 28-30. közötti Budapesti Víz Világtalálkozót. A grafikai kompozíció részeként Laczkó Anita tervezőművész egy vízből kiemelkedő, különleges, vízcseppek alkotta madár motívumát varázsolja elénk. Ezzel a kompozíció a vízre, mint életadó forrásra utal.

Vizes alkalmi kisív, Kép: Magyar Posta
Vizes alkalmi kisív, Kép: Magyar Posta

Az ívszélen megtalálható az esemény logója és a világtalálkozó honlapjához vezető QR-kód is. Az alkalmi boríték fő motívuma a világtalálkozó logója és szlogenje. Az alkalmi bélyegzőben a vízcseppek alkotta virágmotívumot hullámvonalra rendezett felirat egészíti ki. Az újdonságot 80.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta.

Az Áder János köztársasági elnök fővédnökségével és a magyar kormánya által a Víz Világtanáccsal együttműködésben megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 azt kívánja elősegíteni, hogy újabb XXI. századi konfliktusok és globális kockázatok helyett a víz az együttműködés, a béke és fejlődés forrása legyen a világ minden fenntartható fejlődésben érdekelt országa számára. Ennek érdekében az esemény résztvevői a „Budapesti Nyilatkozat 2016” megvitatásával és elfogadásával teszik le megoldási javaslataikat a releváns nemzetközi fórumok asztalára.

Vizes alkalmi boríték, Kép: Magyar Posta
Vizes alkalmi boríték, Kép: Magyar Posta

A Víz Világtalálkozó a 2013-as budapesti esemény, az ENSZ tagállamai által elfogadott, 2030-ig szóló fenntartható fejlődési program és a Párizsi Klímacsúcs sikerére és eredményeire épít. A konferenciára meghívást kaptak a víz, a szanitáció és a fenntartható vízgazdálkodás témaköreivel foglalkozó ENSZ-szakosított intézmények, illetve más, releváns nemzetközi intézmények, továbbá kormányok, az üzleti és tudományos élet képviselői, és mindazok, akik nagymértékben hozzájárulhatnak a vízzel kapcsolatos globális fenntartható fejődési cél végrehajtására vonatkozó tervek kidolgozásához. (Forrás: budapestwatersummit.hu)

’56 emlékezete bélyegen
Alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszöntötte az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját a Magyar Posta. Érdekessége, hogy színvilágával és a középen található kör alakú perforált bélyegképpel az 1956-os forradalom és szabadságharc közismert jelképét, a lyukas zászlót idézi fel. A blokk bélyegképén az ’56-os események egyik hőse és egyben áldozata, Szeles Erika Kornélia (1941–56), míg keretrajzán a forradalom eseményeiről, ismert és ismeretlen, elhunyt vagy még ma is élő hősökről készített fotók alkotta montázs látható. Az újdonságot Elekes Attila grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!