Facebook hozzászólás
353

Ébresztő! Már tart a forradalom!

Vezető nélküli autók is közlekedhetnek Kaliforniában jövőre. Így döntöttek az illetékes helyi hatóságok. Az új szabályozás nem köti a gépjármű vezetőülésén jelenlévő személy kötelező fizikai jelenlétéhez a forgalmi engedély kiadását, csupán annyit ír elő, hogy – úgymond – felügyelni kell az önálló technológia működését – írta az MTI. 

A kaliforniai gépjárműhivatal (DMV) közleményben szögezte le: az új szabályozás célja, hogy „ne akadályozza fölöslegesen a technológiai fejlődést”.

Önvezető autó autó, Kép: Continental
Önvezető autó autó, Kép: Continental

Az Egyesült Államokban egyre több autógyártó cég tesztel vezető nélkül működő autókat. Igaz, forgalomba állításuk óriási vitákat kavar:

Ezek most a világ legértékesebb márkái
Talán nem is olyan meglepő, hogy az ötödik egymást követő évben idén is az Apple és a Google bizonyult a világ legértékesebb márkájának az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában.

az ellenzők szerint ugyanis az emberi érzékenységet és reflexeket váratlan helyzetekben nem képes helyettesíteni az előre programozott számítógépes irányítás. Az autógyártó cégek körülbelül három éven belül ígérik a vezető nélküli autók kereskedelmi forgalmazását.

Kalifornia az első az Egyesült Államokban, ahol engedélyezik az ilyen típusú gépjárműveket. A délnyugati államban már 42 vállalatnak van engedélye önvezető autók tesztelésére.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!