Facebook hozzászólás
211

Durva hőhullámmal indul a nyár

A hétvégén is kitart, sőt, erősödik a hőhullám. A tartós hőterhelés egyre jobban kikészíti a szervezetünket.

Napernyő homokban, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A felborult téli és tavaszi időjárás után szinte hihetetlen: nyári idővel indul a nyár. Már túlságosan is! Több mint egy hete rendkívüli a meleg, ami egyre inkább megterheli a legtöbb ember szervezetét. A hőhullám kezdetén a rendkívüli fülledtség volt nehezen elviselhető, most pedig az egyre magasabb, 30 fok feletti hőmérsékletek. A hétvégére pedig ezek összegződnek, egyre magasabb páratartalom teszi sokak számára elviselhetetlenné a hőséget. Egy-egy enyhítő zápor, zivatar ugyan átmenetileg enyhíti a hőséget, de utána csak még fülledtebbé válik az idő.

Bár két hete nincs front, és a hétvégén sem lesz, az időjárás-érzékenyek túlnyomó többsége tapasztalni fogja az egyénileg jellemző kellemetlen, akár súlyos tüneteit. Gyakori például a fejfájás, a szív- és a vérnyomás panaszok, az alvási problémák. Szerencsére a panaszok kezelésére ma már megfelelő módszerek állnak rendelkezésre. Mindenesetre haladéktalanul át kell állnunk életmódunkban az igazi nyári időjárásra – javasolja dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Dolce vita a villányi dombok között
Ismét megrendezik Villányban Gere Jazz Fesztivált. 2018. június 8-9. között – immár hetedik alkalommal – csapnak a húrok közé. Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén a villányi szőlők között igazi olasz hangulatban és dolce vita életérzésben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a rendezvényre. A hazai jazz kiválóságai mellett idén fellép Nicola Conte, a legtáncosabb jazz képviselője, aki Magyarországon elsőként a fesztiválon játszik új lemezéről.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!