Facebook hozzászólás
346

Dönts! Melyik gyógyító intézmény kapjon támogatást?

60 gyermekegészségügyi intézmény jutott tovább a K&H gyógyvarázs területi pályázat második fordulójába, ahol a végső eredmény kialakítása a nagyközönségen múlik. 2017. december 31-ig ugyanis szavazatával bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy a saját lakóhelyéhez tartozó kórház, gyermek háziorvos rendelő, mentőállomás vagy védőnői szolgálat támogatáshoz jusson.  

A hazai gyermekegészségügyet immár 14 éve támogatja a K&H gyógyvarázs program, amelynek területi pályázatával most újabb 26 kórház, mentőállomás, védőnői szolgálat és gyermek háziorvosi rendelő juthat innovatív eszközökhöz, vagy akár a kicsik gyógyulását segítő, inspiráló környezetet is létrehozhat.

Fotó:  K&H gyógyvarázs
Fotó: K&H gyógyvarázs

„K&H gyógyvarázs programunk a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi beágyazódottságunkat és hosszú távú elkötelezettségünket. Jó lehetőségekből lehet csak okos döntéseket hozni, ezért igyekszünk ezt biztosítani a doktoroknak, egészségügyi dolgozóknak, hogy ezáltal is hozzájáruljunk a társadalom tagjai számára a teljes élethez. A támogatott intézmények kiválasztását a helyi közösségekre bízzuk, hiszen ők azok, akik nap mint nap igénybe veszik a gyermekegészségügyi intézmények szolgáltatásait. A kórházak, mentőállomások, védőnői szolgálatok és gyermek háziorvosi rendelők korszerűsítése, és ezzel a gyerekek gyógyulása mindannyiunk ügye, ami ráadásul nem csak milliós eszközökkel segíthető” – emelte ki Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Az orvos figyelme is gyógyít
Nemrégiben bebizonyosodott, hogy nem csak a gyógyszerek képesek csökkenteni a betegek fájdalmát, de a bizalomgerjesztő orvosi jelenlét is. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakembere a szakértelem és az empátia jelentőségéről beszélt.

A K&H gyógyvarázs területi pályázatra idén 83 intézmény jelentkezett, hogy a gyermekek gyógyítását segítő modern eszközöket kapjon, vagy egy kórterem kifestésével, egy játszószoba vagy egy mesesarok létrehozásával segítse a kicsik kényelmét, közérzetét. 2017. december 31-ig most bárki segítheti voksával a lakókörnyezetében lévő gyógyító intézményeket, amelyek egyenként maximum bruttó 350 ezer forint, összesen több mint 9 millió forint értékű támogatást kaphatnak. A szavazáshoz kiválasztott pályázatokra két hónapon át voksolhat a nagyközönség a K&H bankfiókokban és az online szavazófelületen.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!