Facebook hozzászólás
284

DNS-teszt tisztázta a Titanic egyik utolsó rejtélyét

Valószínűleg a család hatalmas vagyona az oka annak, hogy valaki a Titanic egyik gyerektúlélőjének adja ki magát. A DNS-teszt szerint viszont a kétéves Loraine Allison nem élte túl a katasztrófát.

Kép: Wikimedia

Hudson Allison kanadai vállalkozó és felesége, Bess gyermekeikkel, a kétéves Loraine-nel és a hét hónapos Trevorral, valamint népes személyzetükkel utaztak a Titanicon. A jégheggyel való ütközés után egyik szolgálójuk Trevort egy mentőcsónakban helyezte el. Hudson, Bess és Loraine mindvégig a hajón maradt, mert a szülők nem akartak mentőcsónakba szállni a kisfiú nélkül. Nem sejtették, hogy már biztos helyen van. A katasztrófa után csak az apa holtteste került elő. Trevort az apja fivére örökbe fogadta, ám fiatalon, utód nélkül meghalt.

Évtizedekkel a luxusgőzös elsüllyedése után az Egyesült Államokban élő Helen Kramer 1940-ben bejelentette, hogy ő valójában Loraine Allison. Mint akkor a We, the People című rádióműsorban elmesélte: egy férfi mentette meg, aki saját lányaként nevelte fel Nagy-Britanniában, ahonnan iskolái elvégzése után került Amerikába. Az apjának tartott férfi csak röviddel halála előtt fedte fel előtte az igazságot. Helen Kramer szerint nevelőapja, aki Hyde néven élt a katasztrófa után, valójában Thomas Andrews volt, a Titanic tervezője és építője, akiről szintén mindenki azt hitte, hogy halálát lelte a hajón. Helen Kramer 1992-ben bekövetkezett halála után unokája, Debrina Woods 2012-ben, a Titanic elsüllyedésének századik évfordulóján lépett fel ismét azzal, hogy ő, nagyanyja révén, a dúsgazdag Allison család leszármazottja.

Rejtélyes múmiák
Ki mondta, hogy egy radiológus nem lehet Indiana Jones? Tudósok a legmodernebb orvosi technológiával derítettek fényt számos egyiptomi múmiát övező rejtélyre. Még egy agyműtét nyomaira is fény derült.

A Titanic kutatásával foglalkozó tudósok a kérdésben megosztottak voltak. A történetnek hitelt adó szakemberek DNS-tesztet javasoltak bizonyításul. A tesztben az Allison család részéről Sally Kirkelie, Loraine édesanyjának dédunokahúga és Debrina Woods féltestvére, Deanne Jennings vett részt, mivel Woods nem volt hajlandó alávetni magát a vizsgálatnak. A teszt semmiféle vérségi köteléket nem igazolt.

Hudson fivérének unokája, David Allison a teszt eredményével kapcsolatban kijelentette: „Az Allisonok sohasem adtak hitelt Kramer asszony állításának, de az emiatt kialakult feszültség nagyon is valóságos volt.” Hozzátette: rokonaiban fájdalmas sebeket szakított fel Kramer. Allison egyúttal köszönetét fejezte ki a tesztet vállaló Jenningsnek és Kirkelie-nek, hogy a DNS-vizsgálattal végre pontot tehettek a „zaklatás” végére. Lánytestvére, Nancy Bergman pedig úgy fogalmazott: „Fény derült a kolosszális csalásra.” Szerinte az egész a pénzről szólt. Debrina könyvet akar írni a történetből, és nincs kétsége afelől, hogy mások is akadnak, akik hasznot akarnak húzni a családi tragédiából.

Debrina Woods ugyanis a DNS-teszt eredménye ellenére is ragaszkodik a sztorijához. Kijelentette, hogy megvan a saját DNS-bizonyítéka, amely alátámasztja az állítását, és a nála lévő dokumentumokat egy könyvben fedi majd fel. Woods visszautasította, hogy zaklatná az Allison családot, és leszögezte, hogy sem nagyanyja, sem ő nem akart soha a család pénzéből.

Forrás: MTI



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!