Facebook hozzászólás
562

Csúcsformában a Kékfrankos és a Bikavér – kóstolj, játssz!

A kékfrankos hazánk legelterjedtebb szőlőfajtája, számos bortípus készíthető belőle, a szőlőfajta borai még magyar viszonylatban is elképesztően változatosak. A Wineloversnél az egész április ezek megismeréséről szól: borversennyel, rendezvényekkel, játékkal!

A Winelovers Prémium Boros Rendezvények áprilisban a kékfrankos sokoldalúságát mutatja be. Mivel a bikavérek alapját is a fajta adja, ez a bortípus is kiemelt szerephez jut.
Erről szólt a legutóbbi Winelovers Afterwork és a Winelovers Borteszt is. Utóbbin a szakértő csoport megtalálta az év legizgalmasabb tételeit: a Winelovers Borteszten összesen 50 kékfrankos és bikavér közül választották ki a legjobb fajtaborokat és házasításokat.
Az Egri Kovács Nimród Borászat 2012-es Monopole Blues Kékfrankosa bizonyult a legjobb fajtabornak, a Thummerer Pince 2011-es Egri Bikavér Superiorja pedig a legjobb bikavérnek.
A top borok közül sokat maguk a borászok kóstoltatnak majd április 23-án, a Corinthia Budapestben, a Kékfrankos Április Nagykóstolón, vagyis a hónap főrendezvényén. Eddig mintegy 65 kiállító jelezte részvételi szándékát, de a lista folyamatosan bővül.

Kép: sajtóanyag

Kékfrankos és április, csúcsformában

Lesznek azonban olyan borok, amelyekkel csak a Prémium Bikavér teremben, vagy egy-egy mesterkurzuson ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ilyenek például az egri St Andrea kékfrankos fajtaborai, amelyek kereskedelmi forgalomban nem elérhetők, a borászat április 23-i mesterkurzusán azonban kiemelt szerepet kapnak. Az idei év vendégborát, a kadarkát is egy exkluzív masterclasson térképezhetik fel a borkedvelők.

A nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett Prémium Bikavér terem pedig ezúttal is csendes, elmélyült kóstolást tesz lehetővé egy kiemelkedő borkategóriában. Az érdeklődők itt minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a borokat, a helyszínen pedig sommelier, valamint a borokkal kapcsolatos legfontosabb információk állnak rendelkezésre.

Játék egész hónapban

Hogy valóban az egész hónap a kékfrankosról szóljon, játékot is hirdet a Winelovers: a Facebookon és az Instagramon #kekfrankosaprilis kulcsszóval posztolt, nyilvánosan megosztott bejegyzéseket a hónap végén díjazzák. A legjobb képek készítői, és a legtöbb bejegyzés publikálói rendezvénybelépőket nyerhetnek, továbbá meghívást kapnak a következő, zártkörű és exkluzív Winelovers Bortesztre!

A Kékfrankos Április Bortesztjének legjobb tételeit itt tekintheti meg!
A rendezvényről és a mesterkurzusról is a honlapon talál bővebb információkat.

A NŐK most Borpalotába vonulhatnak…
Kozárdra, a mesebeli kis magyar falucskába és Gyöngyösre invitálja tagjait a Női Klub szombaton. Hagyományt szeretnének teremtetni azzal, hogy közösen kirándulgatnak. Azt remélik, hogy egyre többen érdeklődnek majd programjaik után – szorosabb fűzve barátságukat. Pozsony után most – egyebek közt – a Borpalota ügyvezető igazgatója meghívására kóstolgathatnak a résztvevők és az “új barátnők”!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!