Facebook hozzászólás
310

Csokoládé karnevál 2017 – egy nyalakodós hétvége Pécsett

Február 4-én és 5-én rendezik meg az ötödik Pécsi Csokoládé Karnevált a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. Tizennyolc kiállítóval, szakmai és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.

Az idei karnevál kapcsolódik az alapításának idén 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem (PTE) jubileumi programjaihoz.
A látogatók az ország minden részéből érkező kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel találkozhatnak. A csokoládévásár mellett ehető látványosságok, csokiszökőkút, szakmai előadások, gyerekjátékok, bonbonkészítő bemutató és sok kóstoló várja látogatókat.

0006697
Kép: zsolnaynegyed.hu

A szakmai programokon öt előadást tartanak, amelyeken megjelennek a legnépszerűbb édesség tudományos vonatkozásai, köztük a fenntartható kakaótermesztés és csokoládékészítés kérdései, valamint a csokoládé helye az egészséges táplálkozásban. – tájékoztatott Mosonyi Éva csokoládékészítő, a rendezvény szervezője.
A gyerekek  műhely-foglalkozásokon vehetnek részt és animációs játékokat is kipróbálhatnak. A mesesarokban L. Molnár Edit pécsi írónő saját meséit olvassa fel.
Az esemény legizgalmasabb látványosságának ígérkezik a 30 kilogramm csokoládéból kifaragott 6-os, 5-ös és 0-ás számjegy, amelyek a helyszínen készülnek el.

Csokoladekarneval02_480x
Kép: zsolnaynegyed.hu

A karnevál ideje alatt Lokodi Ákos kreatív séf a látogatók előtt készíti el csokoládés ételeit, amelyeket az érdeklődők el is fogyaszthatnak, és  a rendezvényen mutatják be az új, ízig-vérig pécsi csokoládéjukat, amely kilenc 70 százalékos étcsokoládé-mozaikból áll, csomagolása pedig puzzle-szerűen a Széchenyi teret mintázza.
A rendezvény vendége lesz még a PTE 3D-projektje, amelynek képviselői kiállítást szerveznek a Kemence Galériában. A  helyszínen működő 3D-nyomtatóval csokoládéformaként használható műanyagot fognak nyomtatni.
A karnevál ingyenesen látogatható a Zsolnay negyedben, ugyanakkor a szakmai programok regisztrációhoz kötöttek. Ezekre regisztrálni az esemény Facebook oldalán található űrlap kitöltésével lehet megtenni – hívták fel a figyelmet a szervezők. (forrás: mti)

Egyre zöldebb a PTE
A Pécsi Tudományegyetem is felkerült arra a nemzetközi listára, amely a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsorolja. A zöld egyetemek sorrendjét különböző mérőszámok alapján állítja össze a University of Indonesia 2010 óta minden évben a fenntartható környezeti fejlődés elősegítésére és támogatására.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!