Facebook hozzászólás
168

Csokira vágysz? Irány Szeged!

A gyerekek csokilabirintusban kóborolhatnak, a felnőttek pedig csokikaszinóban rosszalkodhatnak szombaton Szegeden a csokoládéünnepen, ahol a világújdonságként emlegetett csokoládé kebab is bemutatkozik, és lesz csokoládéból készült szerszámkészlet meg csokiszökőkút is, majd záróakkordként ingyen kóstoló i a szegedi Dóm óriási grillázsmakettjéből.

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Magyarország legrégebbi csokikészítő műhelye, az 1932 óta működő Flammich-Galli Manufaktúra is jelen lesz a Szeged Plázában sorra kerülő rendezvényen. A program során jeles magyar csokoládékészítő mesterek váltják egymást a „csokoládégyárban”, ahol a rendezvény vendégeivel közösen egész nap bonbont, trüffelt és táblás csokoládét készítenek első osztályú belga és madagaszkári alapanyagokból – tájékoztatott az MTI.

Több ezer csomag édességgel megpakolt csoki-labirintussal várják a gyerekeket, a felnőttek pedig csokoládékaszinóban szórakozhatnak, ahol minden csokiból lesz, leszámítva a krupiét és a rulettasztalt. A fesztivál fináléjában megalapítják a Szegedi Csokoládé Köztársaságot, amely a természetes alapanyagokból készült, minőségi csokoládékért rajongó szegedieket hivatott összefogni.

Csokis süti
Ha valaki nem tudja beiktatni hétvégi programjába a szegedi csokiünnepet, de azért vágyik valami nagyon csokisra, annak ajánljuk ezt a sütireceptet. Ínycsiklandóan maszatos, és elég tömény ahhoz, hogy tényleg elég mindenkinek egy vékony szelet.

A rendezvény fő látványossága a szegedi Dóm grillázsból készült két méter hosszú, másfél méter széles és két méter magas élethű makettje, amely nemcsak méreteivel, de 200 kilós tömegével is kitűnik majd a több ezer csokoládékülönlegesség közül. Az óriási édességet Rimóczi László, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke és ötfős cukrászkülönítménye készíti. A kétmázsás, aszalt gyümölcsökkel és magvakkal ízesített grillázsmakettet a rendezvény végén felszeletelik, a fesztivál vendégei pedig ingyen kóstolót kaphatnak belőle.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!