Facebook hozzászólás
358

Budapest az egyik legnépszerűbb város

London az elmúlt négy évben immár harmadszor vezeti a világ legnépszerűbb úti céljainak listáját. A rangsor első öt helyén a brit főváros után Bangkok, Párizs, Szingapúr és Dubai áll. Budapest pedig a tavalyi felméréshez képest hat helyet javítva már a negyvenedik a világ leglátogatottabb városai listáján. Közép-Európában csak Bécs és Prága kapott magasabb pontszámot.

Budapest 2013-ban 2,9 millió látogatót fogadott a MasterCard felmérése szerint, és a kártyatársaság ez évre is ennyi látogató érkezését vetíti előre. Míg az utasok száma nem változik jelentősen, a költés tizedével nőtt az előző évihez képest. Az elemzés szerint idén még többet költenek majd a hozzánk érkező külföldiek, összesen több mint 1 milliárd dollárt.

Budapest Közép-Európában a harmadik legkedveltebb város – Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

A magyar főváros ezzel az eredménnyel a 16. helyet foglalja el a felmérésben vizsgált 33 leglátogatottabb európai város rangsorában, Közép-Európában csak Bécs és Prága kapott magasabb pontszámot. Budapest a világ többi kontinensével összevetve is jól szerepelt: 132-ből a 40. helyezést érte el.

Londonba az idén várhatóan 18,7 millió külföldi látogató érkezik majd az elemzés szerint, ami 300 ezer fővel több, mint a tavaly listavezető Bangkok látogatóinak száma. Az öt legnépszerűbb világvárosba érkező látogatók várható száma idén:

Magyarország legromantikusabb szálláshelyei
Azt a természetközeli, de mégis egzotikus helyet keresed, ahol néhány kellemes napot együtt tölthetsz a pároddal? Egy online szavazás eldöntötte, melyek hazánk legromantikusabb szálláshelyei. Az első helyezett a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok lett. Nézd meg a többit is!

● Bangkok – 18,37 millió,
● Párizs – 15,57 millió,
● Szingapúr – 12,47 millió,
● Dubai – 11,95 millió.

„Világosan látszik, hogy ezek a városok évről évre több bevételhez jutnak az odalátogató külföldiek révén. A felmérésből kiderül, hogy folyamatosan nő a légi utazás iránti igény, mind a magáncélú, mind az üzleti utak tekintetében – mondta Ann Cairns, a kártyatársaság nemzetközi piacokért felelős elnöke. – Az egyes városok iránti nagy érdeklődés jelzi, hogy egyre nagyobb jelentősége van az üzleti, kulturális és gazdasági jellegű utazásoknak.”

Néhány jellemző adat a nagyvilágból:
● Ázsia és Csendes-óceáni térség – Ebben a régióban található a világ tíz legnépszerűbb úti céljának fele,
● Európa – Idén a Londonba látogató külföldiek 67 %-a más európai városokból érkezik – ez jelzi az európai gazdaság erősödését.
● Latin-Amerika – Lima megtartotta tavalyi pozícióját mint a térség leggyorsabban fejlődő városa, vezető helyet foglalva el a latin-amerikai városok között.
● Közel-Kelet és Afrika – Dubai a 10 legnépszerűbb úti cél közül a leggyorsabban növekvő város, amely öt éven belül megelőzheti Párizst és Szingapúrt.
● Észak- Amerika – Az elmúlt év adataihoz hasonló az idei eredmény, a leggyorsabban növekvő amerikai város Chicago lesz.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!