Facebook hozzászólás
977

Brutális biológia

Negyedik éve a Spektrumé a legjobb ismeretterjesztő műsor. A Spektrum nagyon büszke rá, hogy a szakmai zsűri negyedik éve ítéli a legjobbnak a csatorna saját gyártású műsorait a Kamera Korrektúra seregszemlén. Idén a kulturális-ismeretterjesztő-tudományos kategória győztese lett a Brutális biológia sorozat.

Tudósok laboratóriumban, Kép: Spektrum
Kép: Spektrum

A műsor látványos és mindenki számára érthető biológiai magyarázatait az ország kedvenc biológia tanára, Dr. Szerényi Gábor adta, így nem csoda, hogy a növények elaltatásától kezdve az ember és az állat képességeinek versenyben való összemérésén át a bekötött szemmel való autóvezetésig számtalan egyedi kísérletet láthattunk.

Brutális biológia, Kép: Spektrum
Kép: Spektrum

A Spektrum, a hazai szórakoztató tudás csatornája 2013 őszén indította el „Brutális…” címmel saját gyártású ismeretterjesztő sorozatát.

Kanadai vendég érkezett a Balatonra
Soha még nem láttak ilyen madarat Magyarországon – adta hírül az OrientPress Hírügynökség. A Balatonon, Szántód és Földvár között vették észre a Kanada nemzeti szárnyasaként is ismert fehércsőrű búvárt.

A „Brutális…” sorozatok ugyan más-más témákról szólnak, mégis összeköti őket, hogy a legjobb magyar szakértők segítségével, izgalmas, szórakoztató formában járnak körbe tudományos témákat, teljesen hétköznapi nyelvezettel, gyakorlati tudást és hasznos ismereteket átadva.

Míg 2015-ben a Brutális történelem, 2014-ben a sorozatindító Brutális fizika bizonyult a Kamera Korrektúra versenyen a legjobb ismeretterjesztő sorozatnak. 2013-ban a kiváló kutató-professzor, Barabási-Albert László főszereplésével fogatott Behálózva lett első. A Spektrum másik saját gyártású sorozata, a Kicsi ország, kicsi Kína 2015-ben portré kategóriában lett második.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!