Facebook hozzászólás
221

Boldog csokoládé napot!

Bár többféle dátum is kering, hogy mikor is ünnepli a világ a csokoládé napját, mi július 11-re szavazunk. Bár a legjobb megoldás talán az, ha mindennap ünneplünk egy picikét – néhány kockányit, annyi még épp egészséges!

A július 11-i csokinapot állítólag Franciaországban, 1995-ben tartották először, Amerikában viszont szeptember 13-án van a csoki ünnepe. Mások úgy tudják, hogy a jeles nap július 7-ére esik, miközben Párizsban már most hirdetik, hogy a Nemzetközi Kakaó és Csokoládé Napot idén október elsején tartják – írja az Élelmiszer Online.

Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke szerint a csokoládét nem lehet elégszer megünnepelni, úgyhogy mindenki ünnepeljen bátran, amikor csak úgy hozza kedve. Persze nem szabad túlzásokba esni a csokoládé fogyasztásával, de kis mennyiségben bátran falatozzunk!

Forrás: Magyar Édességgyártók Szövetsége

A minőségi csoki erősít és gyógyít

A maják által felfedezett kincs mértékkel fogyasztva jótékonyan hat szervezetünkre, erősíti az immunrendszerünket és a gyulladás csökkentő hatású. A csokoládé mindemellett szellemileg is frissítő, hiszen nem csak a koncentrációnk javul tőle, hanem a feszültséget is oldja.

Az úgynevezett „boldogság-hormon” termelődését a csokoládéfogyasztás is kiváltja, mely során nemcsak kedélyállapotunk javulhat, de fizikai teljesítőképességünk is. A fekete csokinak egyéb jótékony hatása is ismert a véralvadásra.” – mondta el Henter Izabella dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tagja az Édességgyártók Szövetsége által szervezett sajtóeseményen majd hozzátette, hogy a csokoládé antioxidánsban gazdag. Utóbbi lassítja az öregedés kialakulását, továbbá az antioxidánsok egy csoportja, a flavonoidok csökkentik a hajszálerek törékenységét és áteresztő képességét.

Korábbi kutatások már kimutatták az erős összefüggést a kakaó alapú édességek és a vérnyomáscsökkenés, valamint a véráram serkentése között. Az is kiderült, hogy a csokoládé az egészséges idős férfiak és a menopauzán átesett nők esetében csökkenti a szív eredetű halálozás arányát.

Élvezet útmutatóval

A borhoz hasonlóan szakértők elemzik a legjobb minőségű kakaóbabot, vitatkoznak a tökéletes ízről és bukéról. Az igazán jó minőségű csokoládékhoz már fogyasztási útmutató is jár, ahol elmondják, mekkora darabokra kell törni a királyi édességet a tökéletes ízhatás eléréséhez. Leírják, hogyan kell fogyasztás előtt beszippantani az illatát, illetve lassan hagyni szétomlani a szájban.

Itt adunk néhány tippet a csokoládékóstoláshoz azoknak, akik igazán profin szeretnék csinálni!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!