Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. június 22. 05:25 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Ez nagyon durva! Biztosan ezt az időt vártuk? – Kár volt!

Nagyon sokan várták már ezt a hidegfrontot, a nagyon megterhelő kánikula után. De ez most elsősorban újabb terhelést hozott a legtöbb ember szervezetére. És a hétvégi strandot is elfelejthetjük!

Hidegfront, Kép: pixabay

Hidegfront, Kép: pixabay

Nagy ingadozásokat mutat az időjárás: a fülledtséget ugyan egy csapásra megszüntette a drasztikus hidegfront, de a túlságosan gyors változás a legtöbb ember számára újabb problémákat okoz. A 15 fokot is meghaladó hőmérséklet-zuhanás azt jelenti, hogy a szokásosnál 6-8 fokkal melegebb idő helyett 6-8 fokkal hidegebb időben találjuk magunkat. Amit tovább ront a kellemetlen, viharos időjárás! És alaposan elrontja a hétvégi nyárias programokat, a 10 fok alatti hajnali hőmérsékletek mellett biztosan nem vágyunk strandolásra.

A szívbetegeket különösen megviseli ez a hirtelen változás, nő az infarktusveszély, és megnő a koraszülések valószínűsége is. Sokat fognak szenvedni a fejfájósok, gyakoriak lesznek a görcsös és ízületi panaszok. A tünetek az egyéni érzékenység függvényében alakulnak ki, ez személyenként erősen változik. Jó hír, hogy ez ma már megfelelő vizsgálatokkal kideríthető és eredményesen kezelhető – mondja dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Menedzserbetegségben nem csak a menedzserek szenvednek
A menedzserbetegség kifejezés nem csupán menedzserekre vonatkozik, hanem mindenkire, aki nagy felelősséggel járó munkát végez, idő nyomása alatt dolgozik és állandó stresszben él.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!