Facebook hozzászólás
275

Betiltották a házasságtörést és a pletykálkodást!

Nem űzhetnek szerencsejátékot, nem terjeszthetnek pletykákat a hivatali emberek, és a házasságtörés elkövetését is betiltotta az észak-kínai Senjang város egy kerülete. A polgárok közhivatalokról és -hivatalnokokról alkotott képének javítása már egy ideje napirenden van Kínában.

A nyilvánosságra került szex-, korrupciós, hivatali befolyással való visszaélésekkel kapcsolatos botrányok miatt a hivatalnokok megítélése az elmúlt években óriási csorbát szenvedett Kínában – hívták fel a figyelmet a pekingi Kínai Népi Egyetem kutatói egy korábbi tanulmányukban. Az állami alkalmazottak imázsának javítására a kínai kormány bő egy éve hirdetett kampányt, amelynek célja többek között az államgépezet iránti bizalom visszaszerzése.

Nem bocsánatos bűn a házasságtörés – Kép: sxc

Ebbe a sorba illeszkednek azok az előírások, amelyeket az észak-kínai Liaoning tartomány fővárosának Tatung kerülete adott ki. Ezek egyelőre csak az ott dolgozó mintegy ötezer hivatali szolgára vonatkoznak – adta hírül az MTI a Baidu hírportálra hivatkozva. A helyi rendelkezés részletesen szabályozza a munkahelyi viselkedés normáit, emellett a közszolgák szabadidejükben végzett tevékenységét illetően is tartalmaz korlátozásokat.

Állami alkalmazottak nem űzhetnek szerencsejátékot, nem terjeszthetnek pletykákat az interneten vagy a médiában, nem folytathatnak házasságon kívüli viszonyt, nem használhatnak drogokat az előírások szerint. A hivatalnokoknak ugyanis példát kell mutatniuk a társadalom többi tagja előtt, ami általánosságban nem éppen kedvező megítélésük javításához is hozzájárul – indokolja a szigort a dokumentum.

A szabályok betartására a hivatalnokok próbaidőt kapnak, vagyis a rendeletek nem lépnek azonnal életbe, először figyelmeztetésekkel és kampányokkal hívják fel viselkedésük korrigálására az érintettek figyelmét. Hogy pontosan milyen büntetés jár majd az előírásokat megszegőknek, azt nem részletezi a jelentés.

Plasztikáztatnál a karrieredért?
Egyre gyakoribb a plasztikai műtét a huszonéves kínai városi fiatalok körében. A műtéti beavatkozásoktól azt várják, hogy új és megnyerő(bb) külsejükkel könnyebben el tudjanak helyezkedni egy-egy nagyvállalatnál.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!