Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2009. november 25. 11:52 | PP-Eletforma

VÁRANDÓS TINIK

Az iskoláskorú kismamák élete

Egyre több kiskorú esik ma teherbe Magyarországon a sokféle felvilágosító program ellenére. A tini kismamák élete egy szempillantás alatt vesz 180 fokos fordulatot, annak ellenére is, hogy sokan döntenek végül úgy, hogy nem hozzák világra a gyermeket, vagy örökbe adják a kicsit.

Mindemellett persze nem kevés példa akad arra is, hogy a fiatal anyukák megtartják és felnevelik gyermeküket. Az MTV műsorán november 27-én induló Várandós tinik című sorozat gimnazista kismamák életébe les be kameráival a terhesség 6-8. hónapjától egészen a baba pár hónapos koráig – mindezt szórakoztató stílusban, figyelemfelkeltő céllal.

2007-es adatok szerint csak Borsod megyében 13 évesen 2-en, 14 évesen 21-en, 15 évesen 75-en, 16 évesen 127-en szültek, a 21 évesnél fiatalabb lányok körében pedig kevesebb, mint 1% azok aránya, akik még nem éltek szexuális életet.

A Gólyahír Egyesület a megelőzés szakembereivel és védőnőkkel összefogva azon dolgozik, hogy a krízishelyzetben lévő anyákat segítse életük legnehezebb időszakában. Az egyesület elnöke, Mórucz Lajosné szerint is egyre több a várandós gyereklány. „ Sajnos azt kell, hogy mondjam, napról-napra egyre több ilyen esettel találkozunk. Egyesületünk örökbeadásokkal is foglalkozik, megalakulásunk óta több mint 440 ügyünk volt, melyek egy része 18 év alatti lányokat érintett. A legmegdöbbentőbb eset egy nyolcadikos kislány története volt, ő is örökbe adta a babáját. És ez csak az érem egyik oldala, hiszen rengeteg az abortusz is ebben a korosztályban, és ez a szám egyre csak nő”- mondta az elnök.

A Várandós tinik című sorozat Magyarországon először tart tiszta tükröt a témának, teljes objektivitásra törekedve, olyan formában, amely a fiatalok és szüleik számára is érdekes, szórakoztató és edukatív.

Az új sorozat első epizódja november 27-én pénteken 18:45-től látható a magyar MTV műsorán.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!