Facebook hozzászólás
283

Az RTL műsorán a Saul fia

A Nemes Jeles László rendezte Saul fia eddig több mint 20 nemzetközi díjat és elismerést gyűjtött bemutatása óta, többek között a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nagydíját, az Arany Glóbuszt és legutóbb az Oscar-díj jelölést. Az RTL Klub büszke arra, hogy a készítők a csatornát választották a film első televíziós bemutatására.

Saul fia, filmkockaNemes Jeles László első, egész estés filmje a holokauszt talán utolsó tabutémáját dolgozza fel. A film története szerint 1944-ben, Auschwitz-Birkenauban Ausländer Saul (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek, és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket. Sault követve megismerhetjük a tábor gyárszerű működését, Erdély Mátyás operatőr feszültséggel teli képeinek és Rajk László látványtervező munkájának köszönhetően pedig a néző már-már dokumentarista hitelességgel láthatja, pontosan hogyan szervezték meg több millió ember megsemmisítését.
A Saul fia az egyik legtöbb nemzetközi elismerést begyűjtő filmmé vált az elmúlt hónapokban, ezért is megtiszteltetés az RTL Klub számára, hogy a készítők a csatornát választották az első televíziós sugárzásra, vagyis Magyarországon először az RTL Klub nézői láthatják az Oscar-díjra jelölt filmalkotást. Az RTL Klub a filmet a feldolgozás módja miatt megszakítás nélkül sugározza majd. A Saul fiát a mozis forgalmazás után, várhatóan még az idén láthatják az RTL Klub nézői.

Tudtad?
Március 1-jén kezdődik a Filmhét! A programsorozat a Saul fia című film vetítésével indul. A részleteket itt olvashatod el!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!