Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 05. 11:00 | PP-Eletforma

EMLÉKÚT

Az 1000 éves határ mentén

Erdélyben járt a zuglói Dr. Mező Ferenc Általános Iskola 66 tanulója és 7 tanára 2017. október 9-13 -ig a Határtalanul! elnevezésű pályázat segítségével. Óriási élményekkel tértek haza a fiatalok!

Kép Dr Mező Ferenc Általános IskolaA tanulmányi kirándulás címe: Emlékút az 1000 éves határ mentén volt. Erdély felfedezése, természeti, történelmi és kulturális értékeinek megismertetése volt a túra célja. Továbbmélyítették a természetközeli, környezettudatos szemléletmódot, a diákok személyisége formálódott, gazdagodott. Az utazással erősödött a fiatalok magyarságtudata, hiszen megismerhették az erdélyi magyarok kultúráját, életvitelét és hagyományait, ezzel várhatóan nyitottabbá és toleránsabbakká válhatnak.

Kolozsvár, Kép: Dr. Mező Ferenc Általános Iskola

Kolozsvár, Kép: Dr. Mező Ferenc Általános Iskola

A gyerekek jeles magyarok lábnyomait követve körbeutazták Erdély szépséges tájait, felidézték nemzeti történelmünk eseményeit, adóztak a híres elődök emléke előtt, mint az a kirándulás főbb állomásaiból is kiderül:

Nagyvárad, Kép: Dr. Mező Ferenc Általános Iskola

Nagyvárad, Kép: Dr. Mező Ferenc Általános Iskola

Nagyvárad-Kolozsvár-Parajd-Korond-Farkaslaka-Csíkrákos-Gyergyószentmiklós-Gyilkos-tó-Békás-szoros-Pusztina-Csíkszereda-Csíksomlyó-Kolozsvár-Körösfő.

Pusztina, Kép: Dr. Mező Ferenc Általános Iskola

Pusztina, Kép: Dr. Mező Ferenc Általános Iskola

A fantasztikus projekt vezetője, Sipeki Ágnes azt tapasztalta, hogy hihetetlen vendégszeretet, féltve őrzött hagyományok, lenyűgöző fenyvesek

Fokhagymakrémleves sajtos lángossal
A fokhagymakrémleves tipikusan őszi-téli étel, ami logikus, hiszen leginkább ilyenkor van szükségünk a fokhagyma gyógyító erejére – a jó íze mellett persze. Erdélyből érkezett receptünk!

és bámulatos hegyek mindenütt – Erdély Európa egyik legszebb vidéke! Sosem feledhető élményekkel gazdagodtak a kirándulás résztvevői.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!