Facebook hozzászólás
303

Atlantisz gyermekei mi vagyunk!

Hat éve nem látott ilyen produkciót a magyar közönség! Orosz, ukrán, magyar művészek és szakemberek dolgoznak együtt egy órási vízi produkcióban. A magyar szereplők közül Kristóf Krisztián hét év után először lép magyar porondra! Az egész manézs hatalmas medencévé alakult át, ami száraz előadóhellyé is tud változni nyolc hidraulikusan emelkedő, és süllyedő lapnak köszönhetően.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy titokzatos kontinens, Atlantisz. Valaha mítoszok és mesék ködébe burkolózó dicső birodalom volt, víz és ég között, földjén különös emberek éltek. Több mint kétezer évvel ezelőtt a híres ógörög filozófus, Platón úgy írt róla, hogy Atlantisz a háborgó tenger istenének, Poszeidónnak volt a birodalma. Aztán mikor az isten beleszeretett a halandó Klétóba, és gyermekük született, rábízta a trónt. Atlasz és leszármazottai hosszú-hosszú időn keresztül békében, harmóniában és gazdagságban uralkodtak Atlantiszon.

Az Atlantisz gyermekei című előadás ebből a titokzatos világból merítkezik. Atlantisz gyermekei olyan csodákkal találkoznak a cirkuszban, melyek egyszerre bűvölik el a közönséget az artisták emberésszel alig-alig felfogható mutatványaival, és teszik fel azokat a kérdéseket, melyek egészen gyermekkorunktól kezdve felnőtt életünkön át öregségünkig és halálunkig foglalkoztatnak minket – vagy választ találunk rájuk vagy sem.

Mi az ember életének értelme? Hogy lesz valakiből az, aki? Hogy találja meg az ember a sorsát? Hogy találja meg élete párját? Hogy találja meg a harmóniát és egyensúlyt az őselemek, a tűz és víz között? Mi a célja és mit hagy örökül az élet körforgásában?

Atlantisz világában értelmet nyer, értékké lesz, ami fontos: az egymásra figyelés, a pontosság, a merészség, a bizalom, az akarat, a kitartás, a tudatos munka. Mi pedig székünkben kényelmesen hátradőlve rájövünk, ez mind a cirkusz művészetének összetevője, alapvető alkotóeleme.

Atlantisz gyermekei - jelenet az előadásból, Kép: Fővárosi Nagycirkusz
Atlantisz gyermekei – jelenet az előadásból, Kép: Fővárosi Nagycirkusz

Az Atlantisz gyermekei című produkcióban az artisták lélegzetelállító mutatványai is ezekre próbálnak meg választ adni. Egyszerre játszanak tűzzel és vízzel, szívvel és levegővel – és ahogy a hihetőt a hihetetlennel cáfolják, úgy adnak választ Atlantisz gyermekeinek kérdéseire is, úgy mutatják meg a világot és a világ megannyi csodáját nekik. És nekünk – hisz Atlantisz gyermekei mi magunk vagyunk!

Csak egy ugrás…
A Fővárosi Nagycirkusztól a Fővárosi Állat- és Növénykert! Az előadás előtt érdemes oda is bekukkantani!

Orosz, ukrán és magyar művészek és szakemberek dolgoznak együtt a Fővárosi Nagycirkuszban. Az egész manézs hatalmas medencévé alakult át, ami száraz előadóhellyé is tud változni nyolc hidraulikusan emelkedő és süllyedő lapnak köszönhetően. A magyar szereplők közül Kristóf Krisztián úgynevezett úriember zsonglőr produkcióval készül – cilinder, szivar, asztal, székek, táncos lányok és egy autó segítségével. A világhírű művész elmondta: hét éve nem lépett porondra a Fővárosi Nagycirkuszban, utoljára 2009-ben a 120 éves jubileumi gálán. Azóta megjárta Japánt, Kínát, Oroszországot, Spanyolországot, Olaszországot és Franciaországot is, nemzetközi rangos fesztiválok résztvevője volt.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!