Facebook hozzászólás
489

Asha és AnnaHanna is szereti a focit

Pihenésre, kikapcsolódásra, szórakozásra minden embernek szüksége van. Hisz’ milyen lenne a világ, ha csak dolgozni járnánk és aludnánk? Mint nekünk, az állatoknak is kell a társaság, a szórakozás, hogy lekössék a figyelmüket valamivel, szórakoztassák magukat. Az állatkertben élő állatok számára pedig ez az állítás különösen igaz.

Asha, a kiselefánt, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Környezetgazdagításnak nevezik az állatkertészek, amikor az állatoknak olyan elfoglaltságot jelentő tárgyakat, elemeket helyeznek ki a kifutóba, amelyek izgalmasabbá, érdekesebbé, tevékenyebbé varázsolják mindennapjaikat. Bár az állatok fő szükségletei – megfelelő élelem, biztonságos környezet, állatorvosi ellátás – egyébként is rendelkezésre áll, de emellett szükségük van elfoglaltságra is. A természetes élőhelyükön például sokat kell „dolgozniuk” a táplálék megszerzéséért, vagy az ellenségek elkerüléséért, az állatkertben az ezekre a tevékenységekre fordítandó energiák bent ragadnak, nem használódnak fel. Az állatok unatkozhatnak, ellustulnak, apatikussá válhatnak.

Különösen az intelligensebb állatok esetében jelenthet ez veszélyt, számukra nagyon fontos, hogy megfelelő szórakozásuk is legyen a kifutóban. Erre a célra szolgálnak az állati játékok, aminek nem csak maguk az állatok örülnek, hanem a látogatók is, hiszen így tevékeny, mozgékony, aktív kedvenceik látványában gyönyörködhetnek.

Mombat labdával, Kép: sajtóanyag
Mombat labdával, Kép: sajtóanyag

Az Inecto Naturals Magyarország kiemelten fontosnak tartja az állatok jólétét, így egy kéthónapos kampány keretében együttműködve az Alapítvány a Budapesti Állatkertért civil szervezettel gyűjtést kezdeményez, hogy Asha és AnnaHanna se maradjon játék nélkül!

Mindenki, aki november végéig két terméket vásárol a cégtől bármelyik, ismert hazai áruházláncnál, és regisztrál ezen az oldalon, automatikusan 150 Ft-tal támogatja ezt a nemes ügyet, ráadásul értékes nyeremények várnak rá! A fődíj egy táblagép, de lesz, aki másodmagával egy kastélyszállóba látogathat el.

Nágák, elefántok, madarak
Délkelet-Ázsia meghatározó művészi kifejezésformája a textilművességben követhető nyomon. Ez a művészet anyanyelve, egyik legfontosabb megnyilatkozási formája, így Délkelet-Ázsia textiljeinek bemutatásával, típusaik, használatuk és szerteágazó jelképrendszerük megismertetésével kulcsot kap az érdeklődő egy távoli világ működésének és gondolkodásának megfejtéséhez. Új kiállítás nyílt a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!