Facebook hozzászólás
567

Aranyozott díszkötést kaptak IV. Béla lányai

Aranyfóliával és dombornyomással díszített, sorszámozott, speciális változatban, limitált példányszámban, szintén sorszámozott feketenyomatként is megjelenik a Magyar Szentek és Boldogok V. bélyegkisív Szent Margit, Szent Kinga és Boldog Jolánta. 

A Magyar Szentek és Boldogok V. alkalmi bélyegkisív alapváltozata is különleges műalkotás, azonban a témakört a Magyar Posta – az előző évekhez hasonlóan – kiemelt figyelemmel kíséri, ezért ezt a bélyeget az alapkiadás grafikájával megegyező speciális és feketenyomat változatban is megjelentette.

Magyar Szentek és Boldogok V. , Kép: Magyar Posta
Magyar Szentek és Boldogok V. , Kép: Magyar Posta

A kisíven bemutatott Szent Margitot, Szent Kingát és Boldog Jolántát az kapcsolja össze, hogy mindannyian IV. Béla király, a magyarországi tatárjárás utáni újjáépítés okán második honalapítóként tisztelt uralkodó lányai. Életükre nagy hatással volt a kor szegénység-ideálja és nagynénjük, Szent Erzsébet példája.

Magyar Szentek és Boldogok díszkötésben, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

A választott ábrázolásmód, továbbá az alkalmazott dombornyomás és aranyfólia-nyomdatechnika is erősíti és kiemeli a személyeket körülvevő glória ragyogását, ezzel is segíti a tisztelet kifejezését, amit a látvány befogadásával minden bélyeggyűjtő átélhet.

A sorszámmal ellátott bélyegszett háromezer példányban készült, ami az alapváltozatot, az 1 és 3000 között sorszámozott speciális változatot és a feketenyomatot tartalmazza. A szett, a speciális változat és a feketenyomat sorszámai azonosak.

(A bélyegszettben található feketenyomat postai díjak lerovására nem használható!)

Újabb zsinagógák kaptak bélyeget
A győri és a pécsi zsinagóga oltára és belső részletei szerepelnek a Magyar Posta magyarországi zsinagógákat bemutató bélyegsorozatának idei kiadásán. A két címletből álló bélyegsoron, illetve az alkalmi borítékokon jellegzetes díszítő elemek láthatók. Nagy Péter bélyegtervező grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!