Facebook hozzászólás
260

Aranying a legmenőbb szülinapi ajándék! Nézd meg, brutális!

Négy hónapig húsz aranyműves készítette azt az aranyinget, amelynek értéke hozzávetőleg 214 ezer dollár. A fényűző, mintegy 4 kilós ajándékkal saját magát lepte meg egy indiai férfi, aki azt reméli, hogy ezzel bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is.

Az aranyinget húsz mumbai aranyműves készítette. Négy hónap kellett hozzá, hogy a 18–22 karátos nemesfémből szövetet szőjenek. Pankadzs Parakh pazar ruhadarabjának ára legalább 214 ezer dollár (67 millió forint) – olvasható a Hindustan Times hírportálon.

A család is belenyugodott az aranymániába – Kép: hindustantimes.com

A dúsgazdag tulajdonos pár napja ment el a drága holmiért, majd útja egyenesen a város híres templomába vezetett, hogy áldozati ajándékkal hálát adjon az isteneknek. Ugyan a hétgombos, galléros ing minden része aranyból van – semmilyen más fémet nem kevertek bele –, mégis rugalmas, sima és kényelmes. Belül vékony textil védi a bőrt a horzsolástól. Ki lehet mosni és teregetni is, ha pedig elszakad, vagy más kár esik benne, javítható vagy átalakítható, erre garanciát kapott a megrendelő.

Esküvői szokások a nagyvilágból
Azt tudjuk, hogy fehéret és feketét nem illik viselni egy esküvőn. De, hogy a pirossal is vigyázni kell? És miért takarítana az ifjú pár? És az is valószínű, hogy sehol máshol nem lehet annyi aranyat egy helyen látni, mint egy indiai esküvőn.

A férfi lakóhelyén, a nyugat-indiai Maharastra államban, Jeola városban élőket nem különösebben lepte meg a szokatlan születésnapi ajándék: amikor Parakh az utcára lép, testét legalább két-három kilogramm aranyékszer díszíti. „Már ötéves koromban elkápráztatott az arany” – nyilatkozta a férfi, aki a nyolcadik osztály után abbahagyta a tanulást, és beszállt a család helyi textilüzemének munkájába.

Feleségét és már diplomás fiait nem érdekli a családfő aranymániája. „A rokonság többi tagja viszont azt gondolja, megbolondultam. Már az esküvőnkön így volt: sok vendég kínosnak találta, hogy több volt rajtam az arany, mint a menyasszonyon” – magyarázta a dúsgazdag indiai, aki azt reméli, fényűző ruhadarabjával bekerül a Guinness-rekordok könyvébe.

A négyszögletes sportpályán röhög az egész világ! Így néz ki!
A kínaiak nem ismernek lehetetlen, ha a kört, vagy jelen esetben az oválist kell négyszögletesíteni. Az idő elfogyott, a pártelnök érkezett, a futópálya pedig rendellenesen készült el az északkelet-kínai Tungho megyében. Nemcsak csúnya, de veszélyes is lett.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!