Facebook hozzászólás
311

Aranybarna, ropogós és tökéletes: mi az?

Rántott hús vagy sült krumpli? Ugye akkor szeretjük igazán, ha friss, aranybarna és ropogós? Mindez könnyedén megvalósítható egy apró sütési trükkel! Olyan olajat kell választani, amiben fritopti van. A nemesített napraforgóból előállított étolaj természetes Omega-9 zsírsavtartalma lehetővé teszi, hogy jobban ellenálljon a hőnek, de használatával egészségünk megőrzéséért is tehetünk. A többszöri biztonságos sütés lehetőségével a tökéletes eredmény az aranybarna és ropogós étel.

Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A természetesen magas Omega-9 olajtartalmú étolajok már kategóriájuk következő generációját jelentik. A fritopti egy természetes módon nemesített napraforgómagból előállított étolaj.

Az úgynevezett Omega-zsírsavak egészségre gyakorolt pozitív hatása ismert. Az Omega-3 és 6 esszenciális, a szervezetünknek nélkülözhetetlen, többszörösen telítetlen zsírsavak. Szervezetünk nem képes előállítani, így bevitelükről nekünk kell gondoskodni. Elsősorban halakat, olajos magvakat kell enni. Az Omega-9 zsírsavak ugyan a szervezetnek nem nélkülözhetetlenek, de különlegességük, hogy a koleszterinszintünkre rendkívül előnyösen hatnak: a „védő”, azaz a „jó” koleszterin szintet nem változtatják meg, viszont a károsat, a „rosszat” viszont csökkentik. Az ilyen napraforgómagban az egyszeresen telítetlen (Omega-9) zsírsavak természetes nemesítés eredményeképpen fordulnak elő. A magas Omega-9 zsírsavat tartalmazó napraforgómagból előállított háztartási sütőolajok jobban ellenállnak a hőnek, hatékonyabban és többször használhatóak, illetve az említett okok miatt egészségesebbek, mint társaik.

Jó tudni!
Pároljunk, süssünk vagy főzzünk? Ez mindig kérdés, ha az egészséges életmódról beszélünk. Íme, néhány hasznos tanács, érdemes elolvasni!

Az ilyen olajokban sütött ételek aranylóan barnák és ropogósak lesznek, amellyel nemcsak szebbek, de ízesebbek is, mint másként készült társaik. Ráadásul a fritoptit tartalmazó olaj, többször is felhasználható. Ehhez azonban egy-két alapszabályt be kell tartani. Érdemes mindig bő olajban végezni a sütést. Fontos, hogy a megfelelő hőmérsékleten kezdjük, és folytassuk a sütést, ami 180°C-on ideális. Használat után hagyd kihűlni, majd szűrd le, és következő sütésig napfénytől védett, száraz helyen tárold. Az ötödik alkalom után azonban semmiképp se öntsd a csapba vagy a WC-be! Tedd zárt befőttes üvegbe, és add le olyan helyen, ahol a környezetkímélő módon hasznosítják más célokra!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!