Facebook hozzászólás
557

Aranyárú: luxus lett a Balaton

Egekbe szöktek az ingatlanárak a magyar tengernél, luxuscikké vált a balatoni nyaraló. A vásárlók ugyanakkor tudatosabbak, és nem vásárolnak hirtelen felindulásból vízparti ingatlant, holott korábban ez volt a jellemző.

Fonyód, Kép: wikimedia
Fonyód, Kép: wikimedia

Évekkel, évtizedekkel ezelőtt rengetegen vásároltak a Balatonon nyaralót, mert az volt a közvélekedés, hogy jó befektetés, de rá kellett jönniük, hogy csupán szezonális bevételi forrás. Mára sokat változott a helyzet, a Balaton és környéke télen is élményeket kínál, így egész évben használhatóak és kihasználhatóak a tóparti ingatlanok. Gadanecz Zoltán, az egyik ismert ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, hogy megfontoltabbakká váltak az emberek, jobban átgondolják a nyaralóvásárlást, nem mindegy milyen az eladásra kínált nyaraló.

– Főként a partközeli vagy szép panorámával rendelkező ingatlanokba fektetnek a vevők. Az is gyakori, hogy a tótól nagyobb távolságra, olyan panorámás helyeken húznak fel nyaralókat, amelyeket még nem nyilvánítottak építési területté, tehát külterület. Ezek is népszerűek, mert viszonylag kevesebb pénzért lehet, jó adottságú nyaralóra szert tenni – fogalmazott.

A szakértő kitért arra is, hogy a frekventált helyeken előfordul, hogy irreálisan magasak az árak, tulajdonképpen megfizethetetlenek.

– Budapestet megszégyenítő árakat láthatunk a Balatonnál, elég csak Balatonalmádiban vagy egyéb közkedvelt helyen körülnézni, ahol sokan nyaralnak. Nem túlzás kijelenteni, hogy luxuscikké vált a balatoni nyaraló – tette hozzá.

Irány a Velencei-tó!
Az idei nyár egyelőre szeszélyes arcát mutatja, mégis ezekben a hetekben, hónapokban pörög leginkább a nyaralóvásárlás. A Balaton mellett kedvelt célterület a Velencei-tó partvidéke is, amely elsősorban Budapesthez való közelségének köszönhető, így akár lakhatási szándékkal is megfontolandó lehetőség az ingatlanvásárlás.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!