Facebook hozzászólás
267

Apró segítség, hatalmas öröm – jótékonyság Caramellel

Apró segítség, hatalmas öröm elnevezéssel a Magyar Vöröskereszt támogatására és a rászoruló gyermekek megsegítésére országos jótékonysági kezdeményezést indít két nálunk is működő nemzetközi cég. A kampány nagyköveteként Molnár Ferenc Caramel énekes is csatlakozik a programhoz. Íme a részletek!

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a magyar társadalom 14.9%-a (1.464.740 fő) él szegénységben. A 7 év alatti gyermekek 42.2% százaléka, 130 ezer fő naponta küzd a  szegénység nehézségeivel, közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik.

– Karácsony közeledtével a Magyar Vöröskereszt országszerte több tízezer család ünnepét tudja szebbé tenni különböző adományozó programjain keresztül. Természetesen nem csak az ünnepek közeledtével segítünk, munkatársainkra az év minden napján számíthatnak a rászorulók. A Magyar Vöröskereszt főként abból tud segítséget nyújtani, amit magánszemélyektől és vállalati adományozóktól kapunk. Ezért példaértékű, hogy a P&G országos adománygyűjtést hirdet, és ezt széles körben kommunikálja is, ezzel segítve munkánkat – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt vezérigazgatója.

treatment-1327811_960_720
130 ezer ember naponta küzd a szegénység nehézségeivel Kép: Pixabay

December 7-éig minden SPAR és INTERSPAR üzletben vásárolt, megjelölt betétek, pelenkák, hajápolási és férfi szépségápolási termék, valamit egy csomó tisztítószer vásárlásával segíthetsz!
A bevétel 1%-a az adomány teljes összegéhez adódik, ami a  Magyar Vöröskereszten keresztül jut el a rászoruló gyerekekhez és családjaikhoz.

Az “Apró segítség, hatalmas öröm” program célja, hogy a Magyar Vöröskereszt e cégekkel a leginkább rászorulókat segítse. A kampány nagyköveteként Molnár Ferenc Caramel énekes, a kétéves Sophie büszke apukája is csatlakozik a programhoz.

caramell jótékonysági nagykövet lett Kép: sajtóanyag
Caramel jótékonysági nagykövet lett Kép: sajtóanyag

A Magyar Vöröskereszt minden megyei szervezete bevonásra kerül a program sikeressége érdekében. A szervezet önkéntesei és alkalmazottjai hozzáértésével biztosan azok a családok és közösségek részesülnek majd az adományokban, melyek a leginkább segítségre szorulnak. A Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett szervezetek fogják biztosítani, hogy a kezdeményezés keretében összegyűjtött adomány a legszükségesebb, egészséget megóvó és boldog növekedést biztosító termékek beszerzésére legyen fordítva, így például lepedők, ágyneműk, pizsamák adományozására.

Zöldségek, gyümölcsök a rászorulóknak
A legújabb Eurostat adatok szerint a magyar lakosság majd fele nem engedheti meg magának, hogy rendszeresen minőségi élelmiszereket fogyasszon. Az október 16-i Élelmezési Világnap alkalmából a 25 éves Budapesti Nagybani Piac is segít: zöldségeket és gyümölcsöket juttat el az Élelmiszerbank Adománykonvoján keresztül a rászorulókhoz.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!