Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. március 10. 15:00 | PP-Eletforma

CÁFOLAT A KÖZHELYRE!

Amit a férfiak jobban törnek, mint a nők

Tényleg nem tudnak vezetni a nők? A Europcar nőnap alkalmából készített mini-kutatásából kiderül, hogy ez a vélekedés kezd lassan megváltozni. Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző segítségével összeállítottunk néhány hasznos tanácsot a női sofőröknek, hogy még inkább rá tudjanak cáfolni a vezetési tudásukról kialakult közhelyekre.

A Europcar a női sofőrökről készített mini-kutatásából kiderül, hogy a válaszadók 53%-a szerint a nők óvatosabban és biztonságosabban vezetnek, mint a férfiak. Ezt mi sem támasztja jobban alá, mint a KSH adatai, ami azt mutatja, hogy 2014-ben a 14 750 magyarországi baleset 73%-át a férfiak okozták…

Nő a volánnál az ötvenes években: Kép pixabay

Kép pixabay

– Sok hölgy ismerősömtől tudom, hogy az egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy több dologra is tudnak egyszerre figyelni. Ez vezetés közben különösen hasznos képesség, így sokkal biztonságosabban lehet közlekedni, hiszen tényleg ezer dologra kell figyelni az úton – mondta el a kutatási eredmények kapcsán Kiss Norbi, a Europcar autós nagykövete.

A kutatásból kiderült, hogy a nők 61%-ának a parkolás, 15%-uknak a tolatás jelenti a legnagyobb problémát. Szerencsére az autókba beépített tolatóradaroknak köszönhetően, ez a két művelet is egyre kevesebbek számára jelent gondot.

– Vezetéskor a legfontosabb a tükrök használata, a körülöttünk lévő autók és azok mozgásának szinte folyamatos figyelemmel követése. Ha jól állítottuk be a tükröket, és figyelünk vezetés közben, akkor tudjuk, mire számíthatunk manőverezéskor, sávváltáskor. Ha ezt jól csináljuk, akkor nem a döntés pillanatában kell megbizonyosodnunk arról, hogy pl. van-e mellettünk a holttérben autó. A tükrök használata a tolatást és a parkolást is meg tudja könnyíteni – tanácsolta Norbi, aki szerint az egyik legfontosabb tényező a vezetésnél a megfelelő követési távolság betartása.

Az ördög nem alszik
Néhány tipp és tudnivaló az utazáshoz: ezt feltétlenül tudnod kell, ha autóba ülsz!

Plusz egy tipp Norbitól a női sofőröknek a biztonságos vezetésért: – Fontosnak tartom még a hölgyeknél, akik szeretnek szebbnél szebb cipőkben járni és vezetni, hogy gyakorolják a gázról a fékre lépést új cipőben, nehogy beleakadjon a lábuk a pedálba. Vagy mindig tartsanak az autóban egy lapos talpú váltócipőt, amiben könnyedén tudnak vezetni. –

A közhelyekkel ellentétben az emberek vezetéshez való tehetsége a személyiségtől és a megszerzett rutintól függ. Ezért kedves hölgyek, ne törődjetek az előítéletekkel és maradjatok továbbra is biztonságos sofőrök az utakon!

Tudtad?
Ma már nem azt kérdezi a nő az autóvásárláskor, hogy milyen színű?! Alaposan megváltoztak a vásárlási szokások az elmúlt 10-15 évben Magyarországon. Egyre többet és egyre okosabban költenek a hölgyek! A trendváltás világjelenség, de nálunk csak az utóbbi időben jelentkezett látványosan. Iskolázottságukkal, hatalmuk erősödésével magyarázható a jelenség – hangzott el a She’s Mercedes sajtótájékoztatóján. Az autós cég platformot szeretne nyújtani a nőknek, hogy megosszák egymással gondolataikat, ötleteiket, élményeiket, és hogy egymástól tanulhassanak!

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!