Facebook hozzászólás
495

Állati jó lampionos buli

Sárkányok Éjszakái címmel kínai lampionfesztivált rendez a Fővárosi Állat- és Növénykert mától május 22-éig. Esténként sok száz, világító növény és állat vonul fel. Az ünnepélyes megnyitó 19.30-kor kezdődik.  

Lampionos sárkány, Kép: facebook
Kép: facebook

Európában eddig csak belga és holland állatkertek közönsége láthatott ilyen produkciót. Rögtön a bejáratnál egy majd tízméteres, kínai sárkánylampion fogadja a látogatókat.

Tavaszi zsongás
Az Eleven Tavasz összművészeti fesztiváltól itt olvashatsz további részleteket!

A 45, belülről megvilágított műalkotás között ott lesznek a kínai horoszkóp jegyeit megörökítő lampionsorok, de láthatunk óriáspandát, rovarokat, varacskos disznót is. Nemcsak a növényekben és állatokban gyönyörködhetsz majd, hanem a káprázatos kínai lampionművészetben is!

A Fővárosi Állat- és Növénykertben hagyomány, hogy a távoli tájak élővilága mellett az adott tájegység kultúráját, életformáját is bemutatják a közönségnek. A Sárkányok Éjszakái sorozattal a Budapesti Tavaszi Fesztiválon megjelenő Kína-tematikához kapcsolódik a kert. Május 22-éig napközben a szokásos nyitvatartási idővel várja a vendégeket az állatkert, majd 19 órától ismét kinyit az intézet, és 22 óráig lesz látogatható a lampionfesztivál. Ilyenkor csak a szabadtéren lévő állatok lesznek láthatók.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!