Facebook hozzászólás
366

Akinek okostelefonja van, az egészsége iránt is érdeklődik

Magyarországon az okostelefon tulajdonosok 17%-a töltött már le egészségügyi és/vagy életmód alkalmazásokat a készülékére, a krónikus betegek körében 18%, a nem betegek körében pedig 13% ez az arány – derült ki a Szinapszis Kft. egy korábbi kutatásából.

Kép: Webbeteg

Az okostelefonnal rendelkezők megközelítőleg 82%-a töltött már le bármilyen alkalmazást készülékére, személyenként átlagosan 9 darabot. Az alkalmazások letöltésével kapcsolatos döntést pedig továbbra is az befolyásolja leginkább, hogy a kérdéses applikáció ingyenesen vagy térítés ellenében tölthető-e le.

A felmérésben résztvevők 36%-a hallott már (a kutatást megelőzően) egészségügyi vonatkozású mobil alkalmazásokról, amely jelentős növekedést jelent az előző évek 26%-hoz képest. Megfigyelhető, hogy mind a krónikus betegek (38% vs. 26%), mind az okostelefonnal rendelkezők (49% vs. 36%) tájékozottsága számottevően javult ebben a kérdésben. Mindkét vizsgált csoport esetében 12-13%-os növekedés tapasztalható egy év leforgása alatt.

A kutatásból kiderült, hogy az egészségügyi témájú appok megítélése továbbra is pozitív, a válaszadók 2/3-a tartja hasznosnak az egészségügyi vonatkozású mobil appokat. Azok pedig, akik rendelkeznek letöltött egészségügyi és/vagy életmód alkalmazással, 44%-ban napi szinten használják is azokat.

Használt telefonokról kerülnek nyilvánosságra a ciki fotók
A magyarok 37 százaléka megszabadul régi mobilkészülékétől, amikor beszerzi az újat. A legtöbben beszámíttatják vagy elajándékozzák korábbi telefonjukat, de akadnak olyanok is, akik egyszerűen kidobják a szemétbe. Az adatokat azonban csak nagyon kevesen törlik megfelelően a régi készülékről.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!