Facebook hozzászólás
248

Akik tutira szeretik a focit

Miközben a Magyar Labdarúgó Válogatott az Európa-bajnoki selejtezőkben harcol, és a klubcsapatok számára is elkezdődött a szezon, a Magyar Íróválogatott is pályára lép, de ezúttal nem a gyepen, hanem a képernyőn. Az egyik ismert sportszeráruház reklámfilmjében szerepelnek, amely már látható a televízióban és az interneten. A kampány indulása alkalmából pályázatot is hirdetnek, amelyben a legkreatívabb szurkolói rigmusokat keresik.

A Magyar Íróválogatottban, melynek korábban olyan irodalmi ikonok is tagjai voltak, mint Esterházy Péter, Hamvai Kornél, Kőrösi Zoltán, Turczi István vagy Zilahy Péter, jelenleg is számos kortárs író, költő és slammer kergeti a labdát. A reklámfilmbe egy szerencsés véletlen során kerültek, ugyanis korábban regisztráltak egy ismert sportáruház „Sportolj Ma!” közösségébe, a cég pedig ezeknek az amatőr sportközösségeknek a tagjaiból toborozza a szereplőket hirdetéseihez.

Magyar Íróválogatott, Kép: ACG Reklámügynökség
Magyar Íróválogatott, Kép: ACG Reklámügynökség

A forgatás még nyáron zajlott, a reklámfilm viszont csak most került képernyőre. Az utómunka szempontjából kedvező volt, a szereplők és a stáb dolgát viszont nehezítette, hogy esős időben, éjszaka kellett felvenni a kültéri jeleneteket.

Spongyabob és a CNN is sztár a gyerekeknél
Nemcsak szórakoztató tartalmakra kerestek rá a gyerekek a nyáron, legalább olyan érdeklődést mutatattak a hírportálok iránt. Szívesen kutakodtak az online vásárlási lehetésegek között, és nem ritkán kerestek rá felnőtt tartalmakra is. Ahol a szülők nem blokkolták ezeket előre, ott bizony meg is találták – derült ki egy nálunk is működő, jól ismert nemzetközi kiberbiztonsági vállalat kutatásából.

Az írók azonban egytől egyig kitartóan küzdöttek az elemekkel, és sokadszorra is újrajátszották a rendező által kért akciókat.

– Az írókat a legtöbben pulóveres, különc figurának képzelik, akik egész nap a szobában ülve püfölik a billentyűzetet. Azért örülünk a szereplésnek, mert így is megmutathatjuk, hogy a szellemi munka mellett mennyire fontos a testmozgás, ami azon túl, hogy az egészségünknek is jót tesz, az íráshoz is energiát és inspirációt ad – mondta Kukorelly Endre, a Magyar Íróválogatott csapatkapitánya.

A kampány indulása alkalmából az írók a sportbolttal közösen egy játékot is indítanak az interneten, amelyben a legkreatívabb szurkolói rigmusokat keresik. A legjobbnak ítélt alkotásokat közönségszavazásra bocsátják, ennek győztese pedig egy, az Íróválogatott tagjai által dedikált focilabdát és nagy értékű vásárlási utalványt kap ajándékba.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Ezért érdemes olykor külsős szakemberek segítségére támaszkodni

Bármely vállalat életében eljöhet egy olyan időszak, amikor hirtelen külsős szakemberek segítségére lesz szüksége,…

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!