Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 19. 13:00 | PP-Eletforma

RAJZPÁLYÁZAT

A te hősödben is Tejszív dobog?

Az én hősöm címmel iskolák közötti rajzpályázatot hirdet 1-6. osztályos gyerekeknek a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az akció a hazai tejfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Szupererő ide vagy oda, időnként a hősöknek is jól jön egy kis segítség. Éppen ezért ők is tudják, hogy a sok feladat teljesítéshez, erőnlétükhöz és a szilárd csontokhoz mennyire fontos a vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében gazdag táplálkozás, amelynek egyik alapvető forrásai a tejtermékek. Nem csoda tehát, ahogy a gyerekeknek, a hősöknek is az egyik kedvenc italuk a tej…Rajzpályázat, Tejszív logó

A szervezők három korcsoportban várják a kreatív alkotásokat, a pályaműveket a Tej Terméktanács mellett, a kampányhoz nemrég csatlakozó élsportolók: Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás úszók, illetve Nagy Ádám focista zsűrizik majd. A gyerekek feladata, hogy megrajzolják kedvenc „klasszikus” vagy akár a saját fantáziájukban élő szuperhősüket úgy, hogy a történetbe belekomponálják a tejet és a Tejszív logót is. A különböző kategóriák győzteseit nagyértékű kreatív művészi csomaggal díjazzák, és a Tejszív Facebook oldalán egy közönségdíjast is kiválasztanak a beküldött pályázatok közül, illetve különdíjban részesül a legtöbb egyéni rajzot beküldő osztály is.

Hogyan kezeld a tejfehérje-allergiát?
A tejfehérje allergia tünetei a hozzátáplálás megkezdése előtt is jelentkezhetnek, anyatejes és tápszeres babáknál egyaránt. Dr. Vass Noémi gyermek gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát a betegség felismeréséről és kezeléséről kérdeztük.

Az eredményhirdetésre és a rajzok kiállítására a június 7-ei, a Tej Világnapja alkalmából szervezett gyerekeknek szóló rendezvényen lesz, ahol a sportolókkal is találkozhatnak a résztvevők. A rajzok hátoldalán mindenképpen tüntessék fel a gyermek nevét, osztályát, az iskola nevét és címét, a pályamű címét, illetve a kapcsolattartó nevét és telefonszámát.

A pályázatok beküldési (feladási) határideje 2017. május 22. A pályázatokat postai úton várják, a 1142 Budapest, Kassai utca 71. címre.

A közönségszavazás a Tejszív Facebook oldalán május 30. – június 2. között az alábbi linken érhető el: “Az én hősöm” rajzpályázat közönségszavazás

Ünnepélyes díjátadó: 2017. június 7-én, a Tej Világnapi gyerekeknek szóló rendezvényen

További részletek: Pályázati kiírás: “Az én hősöm” rajzpályázat

Kérdés esetén információ: az [email protected] e-mail címen

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!