Facebook hozzászólás
184

A női vezetőké a jövő! Ugye nem meglepő?

Egyre nagyobb az igény a „nőiesebb” vezetői stílus elterjedésére, miközben világszerte még mindig válságban van a vezetői kommunikáció. Az európai vezetők a legkevésbé bizakodók a jövőt illetően – állapítja meg egy felmérése

A vezetői hatékonyság, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó kommunikációs készségek kerültek a középpontba, a világ egyik vezető kommunikációs vállalata, a Ketchum Leadership Communication Monitor harmadik alkalommal elkészített felmérésében. A kutatásban többek között arra keresték a választ, hogy miként ítélik meg ma a vezetőket, illetve melyek a legfontosabb vezetői kvalitások, és hogy melyek a következő évek főbb kihívásai.

Kell a „nőiesebb” vezetői stílus – Kép: Pixabay

A kutatás egyik legfontosabb megállapítása, hogy a nők több vezetői készségben is jobb helyezést értek el, mint a férfiak. Így jobb a megítélésük olyan területeken, mint a példamutató vezetői attitűd, a nyílt és transzparens kommunikáció, a hibák elismerése, valamint a hatékony motiváció. A felmérés szerint egyébként ezek azok a legfontosabb tényezők, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy valakiből jó vezető váljon. Ezen felül a kutatás arra is rávilágított, hogy egyre nagyobb az igény a sokkal „nőiesebb” vezetői stílusra.

A felmérés emellett rámutat arra is, hogy a vezetői válság még mindig tart, a vezetők kompetenciája, valamint kommunikációs teljesítménye még mindig elmarad az elvárttól. A felmérés szerint a vezetők mindössze 13 százaléka vállal felelősséget a döntéseiért, 36 százalékuk pedig nem felel meg az ezen a területen velük szemben támasztott elvárásoknak. Erre kínálhat megoldást a nyílt kommunikáció, a válaszadók 74 százaléka szerint e nélkül nem válhat senkiből jó vezető.

Az európai vezetők azonban sokkal kevésbé bizakodóak, mint a többi földrészen élők. Az európai válaszadók mindössze 22 százaléka gondolja úgy, hogy a vezetők kommunikációja megfelelő hatékonyságú.

Mobbing, a munkahelyi pszichoterror! Te is áldozat vagy?!
Szórakoznak veled a kollégák? Rajtad gúnyolódnak, rólad pletykálnak, igaztalanul vádolnak? Ha ez már rendszeres megpróbáltatás, és már inkább bántó, mint vicces, akkor komoly a baj. Te is a mobbing, a munkahelyi pszichoterror áldozata vagy! Mit tehetsz ellene? Segítünk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!