Facebook hozzászólás
612

A NŐ

Van aki szereti ezt a napot, van aki nem. Van aki ünnepli, van aki nem. Bárhogy is: szerintem nincs olyan nő, aki ne szeretne váratlanul egy szál virágot kapni – bármikor, az év bármilyen napján!       

Hóvirágom, Kép: László Márta
Hóvirágom, Kép: László Márta

Annak a két csokor hóvirágnak is nagyon tudok örülni, ami a kertben virít! Még az édesanyáméktól hoztam több mint húsz évvel ezelőtt! Valahányszor kinézek, mindig anyu jut eszembe! Azt hiszem tőle örököltem a virágok szeretetét is.

Tavaszváró konyhaablakom, Kép: László Márta
Tavaszváró konyhaablakom, Kép: László Márta

Azt pedig már Dániában tanultam, hogyan kell siettetni a tavaszt! Még korcsolyáztak a gyerekek Koppenhága főterén, de a kávézók székeit már kirakták. Rajtuk párnák, nagy puha, meleg takarók. Az asztalkákon pedig egy-egy kis krókusz pompázott kis cserépben, Azóta minden februárban teleültetem a konyhaablakot. Ahogy jövök haza, azonnal megcsap a jácint isteni illata! Még most is virít. … Szóval ilyenek vagyunk mi, nők…

És ahogy Boris Vallejo, a perui származású amerikai festő megfogalmazta:

„Egy korlátozó társadalomban felnövő fiatalemberként eszményítettem, angyalnak láttam a nőket, és nem valóságosan és méltányosan szemléltem őket. Ahogy idősebb lettem, rájöttem, hogy se nem angyalok, se nem démonok. Mindannyian emberek vagyunk, szabadok, hogy azok legyünk, amik vagyunk. Csupán emberek.”



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!