Facebook hozzászólás
283

A gravírozott karmesteri pálca története

Személyesen a Maestrótól, Ennio Morriconétól kaptak üzenetet a Pestújhelyi Gyermekotthon lakói. A hat lelkes kis kórustag nagy rajongója a kétszeres Oscar-díjas művésznek, különösen a Sorstalansághoz írt filmzenéi állnak közel hozzájuk, amelyeket számtalanszor begyakoroltak már az intézmény falain belül is. Elhatározták, hogy budapesti koncertje előtt meglepik példaképüket.  

A kis kórustagok profi segítséget is kaptak a zenéléshez. Farkas Mihály, a Budapest Bár egyik frontembere mellett Berkes Olivér, a Sztárban sztár versenyzője is a zenepalántákhoz sietett, hogy közösen egy olyan felvételt rögzítsenek, amit büszkén vállalhatnak a Maestro előtt.

Árváknak üzent Morricone, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

– Pontosan tudom, hogy a zene kapaszkodót jelent az emberek számára, milyen, ereje, hatása van. Ezek a gyerekek őszintén és tisztán szeretik a zenét, maguktól fordultak a muzsika felé – mondta Farkas Misi, aki zongorán kísérte a fiatalok énekét.

Búcsúszimfónia
Befejezi a koncertezést Ennio Morricone. A világ egyik legnagyobb hatású zenei zsenije október 18-án utoljára látogat Budapestre. A The 60 Years of Music Tour keretében búcsúzik magyar rajongóitól. A 88 éves Maestro bejelentette: a jövőben zeneszerzői munkásságára kíván koncentrálni.

Berkes Olivér is az első hívó szóra jött, hogy segítsen a fiataloknak.

– A zene egyenlő a szabadsággal. Remélem, a Mesternek is tetszik majd a végeredmény – mondta a zenész.

Pestújhelyről a felvétel egyenesen Rómába vándorolt, a hamarosan Budapestre látogató Ennio Morricone megkapta a magyar gyerekek videóját.

– Folytassátok a zenélést! Szeretettel látlak benneteket az október 18-i koncertemen, remélem, hogy a gravírozott karmesteri pálcát is megkapjátok, amit ajándékba küldtem nektek – írta válaszüzenetében Ennio Moirricone a gyerekeknek, akik ezzel újabb motivációt kaptak, hogy folytassák zenei tanulmányaikat.

Ennnio Morricone a legismertebb filmzenéit hozza el a magyar rajongóknak október 18-án.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!