Facebook hozzászólás
331

A diszkókirálynő újra Budapesten!

Tíz év után lép fel ismét a magyar fővárosban Gloria Gaynor, a diszkókirálynő.  December 29-én ad a legnagyobb slágereit is felvonultató koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Gloria Gaynor 1965-ben jelentkezett első She’ll Be Sorry / Let Me Go Baby című kislemezével. Karrierje 1975-ben ért a csúcsra, amikor az egy évvel korábban megjelent Never Can Say Goodbye című első nagylemezének számos dala – a Reach Out I’ll Be There, a Honey Bee, a Casanova Brown és a Let’s Make a Deal – vált egymás után slágerré – idézi fel az MTI közlemény.

Gloria_Gaynor_2003
A diszkókorszak lecsengésével Gloria Gaynor újabb lemezei már nem tudták megismételni a bemutatkozó album sikerét.
A világhírt ugyanakkor az 1978-as I Will Survive című dalnak köszönheti, amelynek stúdiófelvételére tolószékben érkezett, miután majdnem megbénult egy színpadi baleset következtében.
Az élni akarás és az emancipált nők himnuszaként is emlegetett I Will Survive-ért Gloria Gaynor 1980-ban elnyerte a diszkóműfaj Grammy-díját – ez volt az első és egyben az utolsó elismerés a kategóriában -, valamint a szám 2016-ban bekerült az amerikai Kongresszusi Könyvtár legfontosabb hangfelvételeket őrző katalógusába is.

Gloria_Gaynor_(15387585969)
Az énekesnő túlélte a diszkózene hanyatlását, rövid visszavonulása utáni 1983-as visszatérése már a popműfaj jegyében történt. Szerepelt színpadi művekben, televízióban és filmekben, valamint önéletrajzi könyveket is jegyez, emellett jótékonysági hozzájárulásaival többek között gyermekkórházat támogat, részt vesz a mellrák és a párkapcsolati erőszak elleni küzdelemben. A budapesti év végi koncerten felcsendülnek az énekesnő örökzöld klasszikusai, például a Can’t Take My Eyes Off Of You, a You’re The First The Last My Everything, valamint a Killing Me Soflty is. (Fotók: wikimédia)

Rockosított Bartók koncert – ilyen se volt még!
Rockkal fűszerezett Bartók-feldolgozásokat ad elő négy hegedűművésszel együtt Török Ádám és Papp Gyula 2016. október 9-én. Az egyedülálló előadás apropója a Bartók Év.




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!