Facebook hozzászólás
776

A csend ereje

Előbb gondolkodsz, azután beszélsz? Mindenkit meghallgatsz? Egy zsúfolt nap után szívesen vagy inkább egyedül? Jobb szereted, ha kevés, de igazán jó barát vesz körül? Akkor Te egy visszahúzódó vagy introvertált ember vagy, és pont Neked íródott ez a könyv, hogy ki tudd magadból hozni a legjobbat ezekkel a tulajdonságokkal! 

Sylvia Löhken, Kép: wikimedia
Sylvia Löhken, Kép: wikimedia

Tudod, mi a közös Woody Allenben, Lance Armstrongban és Ingrid Bergmanban, Soros Györgyben, Bill Gatesben, Teréz anyában és Steven Spilbergben? Ők mind közismerten úgynevezett introvertált személyiségek! Tehát a csendes emberek mozgatják a világot?

Sylvia Löhken nyelvész és kommunikációs szakértő, okleveles soach. 2003 óta az introvertált személyiségtípusú emberek tanácsadója. Munkája úgy kezdődött, hogy elege lett saját kollégáiból. Ők kimentek a pulpitusra előadást tartani, és kikiáltották magukat a legjobbnak: ők a number 1., a top-akármicsoda. A dinamikus tempó, az erőfitoktatás nem volt ő stílusa. Rájött, hogy a csendes emberekhez tartozik, és persze arra is, hogy csak akkor tud a hasonlóaknak segíteni, ha először önmagát, kommunikációs tulajdonságait tanulmányozza. Nagyszerű eredményre jutott.

„Szeretném meghívni olvasóimat egy utazásra: ismerjük meg erősségeinket és akadályainkat. Üdvözöljük őket jó barátokként, akik végigkísérnek egész életünkön. Így egy adott szituációt sokkal könnyebben tudunk úgy befolyásolni, hogy megfeleljen nekünk és lehetővé váljon a sikeres kommunikáció.

Felteszek két kérdést, amelyek különösen alkalmasak arra, hogy megvizsgáljuk az emberi együttélés különböző típusait:

  1. Milyen erősségeket tud egy csendes ember ebben a szituációban kihasználni?
  2. Mire kell különösen ügyelnie egy csendes embernek ebben a szituációban?

Könyvemből megtudhatják a választ, amit erre a két kérdésre találtam, mégpedig úgy, hogy a saját életükben is alkalmazni tudják.” – ígéri Sylvia Löhken.

Belső hang
A nők nap mint nap kihívásokkal kénytelenek szembenézni, miközben igyekeznek a lehető legtöbbet nyújtani az életük legfontosabb területein, így a munkahelyen, a kapcsolataikban és a mindennapi jólétük tekintetében. Vágyaik és ambícióik ellenére azonban sokan azt érzik, hogy akadályok állnak az útjukban. Egy új, globális kutatás rávilágított arra, hogy a nők valószínűleg rossz helyen keresték a megoldást, amely mindvégig karnyújtásnyira volt tőlük. Ugyanis kiderült, hogy a nőket leginkább a saját magukkal, vagy pontosabban szólva a „belső kritikusukkal” való törékeny kapcsolatuk gátolja a kiteljesedésben.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!