Facebook hozzászólás
236

A Cigánytábor Budapestre megy

A  kaposvári Csiky Gergely Színház két remek előadással látogat el Budapestre januárban. A Cigánytábor az égbe megy című zenés ballada 11-én és 12-én lesz látható a Nemzeti Színházban, míg a 111 című kortárs lengyel drámával a Jurányi Inkubátorház műsorán szerepelnek majd e hó 13-án.

Cigánytábor az égbe megy

A  kaposvári Csiky Gergely Színházművészeti vezetője, Bérczes László szerint ez a két sikeres, ám különböző formavilágú, stílusú előadás is igazolja majd, hogy a kaposvári teátrumban évek óta sokszínű és igazán minőségi munka folyik. Elmondta, hogy a színház fontosnak tartja azt is, hogy az ország első számú kőszínházával és a független szcéna központjával egyaránt együttműködésben álljon.

A Szőcs Arturrendezte Cigánytábor az égbe megy című előadásban (Szőcs Artur rendezésében) szereplő Söndörgő együttes megkapta a legjobb színházi zenéért járó díjat a Városmajori Színházi Szemlén. A romantikus, szenvedélyes mesének különleges ízt ad az előadás szerves részét képező, élőben játszó zenekar autentikus balkáni népzenéje.

111

A 111 című kortárs lengyel dráma egy bűnmegelőzési projekt részeként jött létre, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának közreműködése révén. Az előadást a somogyi középiskolai kollégiumokban játsszák tantermi előadásként, drámapedagógiai programmal egybekötve. A pesti előadás apropóján, a Lengyel Intézet szervezésében a szerző, Tomasz Man is Budapestre látogat. Az előadás után vele és Pászt Patrícia fordítóval beszélgethetnek a nézők.

Forrás: MTI
Képek: Csiky Gergely Színház/Memlaur Imre



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!